Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mar 2011 - Anul XVI, nr. 67 (4665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hossu propune parlamentarilor şi preşedintelui constituirea unui comitet de criză

Marţi, 22 Martie 2011 (15:23:05)

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a trimis tuturor parlamentarilor, premierului şi preşedintelui ţării o propunere de constituire a unui comitet de criză care să reunească toate forţele politice, partenerii sociali şi mediul academic pentru a găsi cele mai bune soluţii de ieşire din criză.

Liderul sindical a remis, marţi, acest mesaj "în speranţa" unei relansări a acţiunii de constituire a unui "comitet de criză" (sau orice altă denumire s-ar putea acorda în contextul actual), care să poată reuni toate forţele politice, partenerii sociali şi mediul academic, astfel încât împreună să se găsească cele mai bune soluţii de ieşire din criză, sustenabile şi susţinute de toţi actorii, se arată într-un comunicat de marţi al confederaţiei.

Propunerea a fost transmisă tuturor parlamentarilor, conducerilor celor două Camere ale Parlamentului, liderilor partidelor parlamentare, prim-ministrului şi preşedintelui ţării, potrivit sursei citate.

Hossu face referire, odată cu această propunere, la raportul elaborat de Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii intitulat "România: răspunsuri la criză".

"Sperăm ca prin asimilarea acestui document să găsim capacitatea de a încerca construirea unui «comitet de criză» care să găsească soluţiile complexe, utile şi urgente la gravele probleme sociale şi nu numai, cu care se confruntă societatea românească în ansamblul ei. Cu speranţa că se poate construi ceva durabil şi sănătos în România", a arătat Hossu în mesaj.

Cele cinci confederaţii sindicale au organizat, miercuri, în Capitală, un miting cu aproximativ 10.000 de persoane, în ziua votării în Parlament a moţiunii de cenzură depusă de opoziţie împotriva Guvernului Boc care şi-a asumat proiectul de modificare a Codului Muncii.

Sindicaliştii se angajaseră la sfârşitul lunii februarie că vor strânge, până în 15 martie, semnături pentru greva generală, ameninţând cu declanşarea acestui protest în ziua în care preşedintele primeşte pentru promulgare proiectele Codului Muncii şi Codului de dialogului social.

Sindicaliştii precizează acum că sunt în plin proces de strângere a acestor semnături. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hossu propune parlamentarilor şi preşedintelui constituirea unui comitet de criză.
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hossu propune parlamentarilor şi preşedintelui constituirea unui comitet de criză0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei