Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 feb 2011 - Anul XVI, nr. 27 (4625)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

SNPPC:Trebuie făcut front comun cu instituţiile pentru eradicarea corupţiei,"capii" să fie pedepsiţi

Joi, 3 Februarie 2011 (13:36:11)

Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual consideră, referindu-se la cazul de la Vama Siret, că trebuie făcut un front comun cu instituţiile statului pentru eradicarea corupţiei, dar că nu doar angajaţii de rând trebuie să plătească, ci mai ales "capii reţelei".

Presedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Marian Gruia, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că este foarte bine că instituţiile statului îşi fac datoria şi că, dacă există persoane corupte, ele trebuie îndepărtate.

"Trebuie analizat însă dacă există un cap mai sus al acestei reţele, pentru că acest trafic nu se poate face decât cu susţinere de sus, poate chiar din mediul politic şi de aceea trebuie făcute verificări, Nu trebuie lăsate persoane arestate să ia asupra lor şi vina altora", a precizat Gruia.

Zeci de persoane - poliţişti de frontieră, vameşi şi contrabandişti - sunt vizate într-o anchetă derulată de DNA şi DGA privind activitatea de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

Cercetările sunt făcute pentru fapte de luare de mită şi trafic de ţigări.

O acţiune de mare amploare a fost desfăşurată, joi dimineaţă, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret. Traficul rutier a fost blocat în zonă, în timpul acţiunii, ceea ce a dus ca maşinile să formeze o coadă de doi kilometri. În prezent, traficul rutier este deblocat.

Acţiunea a inclus şi mai multe percheziţii domiciliare la locuinţele vameşilor şi presupuşilor traficanţi de ţigări, vizaţi în anchetă.

Locuitori din Siret spun că niciodată nu au văzut atât de multe autovehicule cu numere de MAI şi inscripţionate cu "Direcţia Naţională Anticorupţie" oprite pe străzi din oraş la diferite locaţii unde se fac descinderi şi percheziţii.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului SNPPC:Trebuie făcut front comun cu instituţiile pentru eradicarea corupţiei,"capii" să fie pedepsiţi.
 Vizualizări articol: 576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
SNPPC:Trebuie făcut front comun cu instituţiile pentru eradicarea corupţiei,"capii" să fie pedepsiţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei