Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 ian 2011 - Anul XVI, nr. 18 (4616)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu la Focşani: Vă doresc să trăiţi într-o ţară cu mai mult respect pentru Ziua Unirii

Luni, 24 Ianuarie 2011 (16:43:13)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Focşani, la manifestările de Ziua Unirii, că vine aici în fiecare an din respect pentru istorie, şi nu pentru voturi sau aplauze şi "nici măcar pentru fluierături", el dorindu-le oamenilor ca la anul să trăiască într-o ţară care respectă Ziua Unirii.

"Vin din respect pentru istorie, pentru un moment constitutiv al statului român modern şi vin să arăt respectul meu urmaşilor celor care au făcut Unirea", a spus preşedintele.

El a susţinut că cel mai important lucru este să arătăm respect pentru istorie şi petru noi.

"Atât timp cât noi nu putem respecta momentele din istorie, nu putem pretinde altora să le respecte", a afirmat şeful statului.

El a spus că, dincolo de patimi, de dorinţe, de interesul fiecăruia dintre noi, esenţa acestei zile este legată nu numai de istorie, ci şi de viitor.

"Niciodată un stat nu-şi poate prefigura fericit viitorul fără şcoală, de aceea unul dintre elementele esenţiale este legat de reforma educaţiei", a spus Băsescu, adăugând că România nu poate să devină prosperă fără oameni competenţi.

Preşedintele a mai afirmat că niciodată o ţară nu poate consuma mai mult decât produce şi că de aceea unul dintre cele mai importante obiective ale României este propria ei modernizare.

Acesta a mai spus că o ţară cu o Constituţie neclară, care nu creează instituţii flexibile este o ţară care nu poate evolua pozitiv şi de aceea în perioada următoare una dintre obligaţiile esenţiale este reviziurea Constituţiei.

"Vă doresc la anul să trăiţi într-o ţară puţin mai modernă, într-o ţară cu mai mult respect pentru Ziua Unirii", şi-a încheiat preşedintele discursul.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, luni, în jurul orei 15.40, în Piaţa Teatrului "Maior Gheorghe Pastia" din Focşani, unde au loc manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor, el fiind primit de mulţime cu huiduieli, ca şi la Iaşi.

Preşedintele Traian Băsescu a primit onorul de la Regimentul de Gardă şi Protocol "Mihai Viteazul" în timp ce era puternic huiduit şi fluierat de mulţime, unii participanţi strigând "Mincinosul".

El a fost întâmpinat cu pâine şi sare de oficialităţile locale, iar o femeie îmbrăcată în costum popular i-a pus la gât un fular tricolor.

La manifestări participă şi Elena Udrea, dar şi fostul ministrul al Sportului Sorina Plăcintă, aceasta din urmă stând pe scenă alături de preşedintele Băsescu.

Conform forţelor de ordine mobilizate în zonă, în piaţa din centrul municipiului Focşani se află peste două mii de persoane.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, luni dimineaţă, şi la manifestările de la Iaşi prilejuite de Ziua Unirii Principatelor.

Şeful statului a fost huiduit puternic şi fluierat de mulţime încă de când şi-a făcut apariţia în Piaţa Unirii din Iaşi, atât în momentul în care i-a fost prezentat onorul şi a fost intonat imnul de stat, cât şi pe parcursul discursului pe care l-a ţinut în faţa celor peste o mie de persoane.

De asemenea, unii dintre participanţi au strigat "Hoţii". Majoritatea protestatarilor făceau parte dintr-un grup de aproximativ o sută de pensionari militari, care au scandat "Cuza cel Mare, Băsescu Dezbinare", "Vânzători de ţară".

În toată perioada în care s-a aflat în Piaţa Unirii, şeful statului a fost înconjurat permanent de numeroşi ofiţeri SPP.

Preşedintele Traian Băsescu nu a mai participat la manifestaţii publice de peste cinci luni.

Ultima dată el a luat parte la manifestările ocazionate de Ziua Marinei la Constanţa, în 15 august 2010, când a fost fluierat şi huiduit în momentul în care a mers la tribună pentru a-şi susţine discursul.

El a absentat şi de la ceremoniile organizate de Ziua Naţională, când a mers la Summitul OSCE din Kazahstan.

De asemenea, şeful statului a preferat ca, de Revelion, să trimită un mesaj scris, în 31 decembrie.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu la Focşani: Vă doresc să trăiţi într-o ţară cu mai mult respect pentru Ziua Unirii.
 Vizualizări articol: 520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu la Focşani: Vă doresc să trăiţi într-o ţară cu mai mult respect pentru Ziua Unirii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Respectul se castiga trimis de
(25 ian 2011, 08:08:56
Respectul fata de Unirea Principatelor din acel 24 Ianuarie 1859, este inradacinat in sufletul cetatenilor Romaniei, nu despre lipsa de respect fata de Unire a fost vorba in manifestarile de ieri ale multimii, ci fata de cei care nu si-au castigat, ci si-au pierdut cu totul respectul in fata oamenilor si s-au prezentat ca figuri glorioase ale momentului la aceste celebrari. Nu pot cere respect si solidaritate cand intregul lor comportament denota smecherism, aroganta si dispret fata de oameni. Toate intalnirile lor cu oamenii sunt organizate cu festivism desantat, sunt atat de artificiale, incat sunt dezgustatoare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei