Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 ian 2011 - Anul XVI, nr. 17 (4615)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Videanu despre pensiile militare: Nu ştiu dacă poziţiile Guvernului şi preşedintelui sunt divergente

Duminică, 23 Ianuarie 2011 (16:53:03)

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, duminică, la Galaţi, că decizia ICCJ privind recalcularea pensiilor militarilor trebuie respectată, el spunând că nu ştie dacă poziţiile Guvernului şi preşedintelui în acest caz sunt divergente, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aflat, duminică, la Galaţi, la Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL, prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a spus că PDL va aştepta un punct de vedere clar al Guvernului legat de recalcularea pensiilor militarilor, iar acest subiect va fi discutat în cadrul Biroului Permanent Naţional, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Orice hotărâre de instanţă trebuie respectată. Sincer, în momentul de faţă nu ştiu exact care este motivaţia hotărârii instanţei, ca să pot intra în substanţă, şi nu ştiu dacă poziţia Guvernului şi a domnului preşedinte sunt divergente. Ceea ce şeful statului a spus este un lucru care nu se negociază de către nimeni şi se respectă. Orice hotărâre de instanţă se respectă, nu există loc de negociere", a declarat Adriean Videanu într-o conferinţă de presă.

Videanu a mai spus că nu este cel mai în măsură să comenteze aceste lucruri şi că ministerele implicate în acest caz vor lămuri cu siguranţă situaţia creată.

"Acest lucru se discută de către cei care au responsabilităţi directe în domeniu. În cadrul Guvernului sunt oameni care au responsabilităţi în acest domeniu şi este vorba despre ministrul Muncii, despre cel al Apărării, sunt cele două ministere implicate în acest proces. Probabil că în zilele următoare vom vedea şi care este punctul de vedere al Guvernului legat de acest lucru", a susţinut prim-vicepreşedintele PDL.

Întrebat dacă partidul va continua să îl susţină pe ministrul Muncii în cazul în care se ajunge la concluzia că prin decizia luată s-a făcut o greşeală, Videanu a răspuns că dacă se va ajunge la această concluzie cei responsabili trebuie să plătească.

"În principiu, cei care au greşit trebuie să şi plătească, dar eu nu am în acest moment acea imagine completă legată de acest proces, care nu este unul simplu. Probabil de aceea se şi fac foarte multe comentarii pe această temă şi cred că Guvernul va ieşi în scurt timp cu un punct de vedere oficial, astfel încât să ne lămurim toţi în legătură cu acest lucru. Partidul va aştepta un punct de vedere clar al Exectutivului, iar în cadrul Biroului Permanenet Naţional se va discuta şi această temă", a adăugat fostul ministru al Economiei.

Preşedintele Traian Băsescu va avea duminică după-amiză o întâlnire cu premierul, miniştrii de resort şi directorii serviciiilor de informaţii pe tema pensiilor militare, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Întâlnirea, programată pentru ora 17.00, are caracter de lucru, la reuniune urmând să participe premierul Emil Boc, ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, ministrul de Interne, Traian Igaş şi directorii serviciilor de informaţii.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că hotărârea ICCJ privind recalcularea pensiilor militare "trebuie respectată".

Aflat la cumpărături, preşedintele a fost întrebat de reporterul unei televiziuni ce părere are despre decizia ÎCCJ privind recalcularea pensiilor militare, răspunzând: "Nu-i decât o soluţie, să fie respectată hotărârea Înaltei Curţi. Nimic în afara hotărârii Înaltei Curţi nu poate funcţiona".

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, duminică, la Iaşi, că procesul recalculării pensiilor militarilor poate continua cu o altă hotărâre de guvern întrucât a fost suspendată de instanţa supremă doar aplicarea actualului normativ privind recalcularea acestor pensii.

"Nu am vorbit cu premierul Emil Boc pe această temă, însă consider că dacă se emite o altă hotărâre de guvern se poate continua procesul recalculării pensiilor. S-a suspendat prin decizia Înaltei Curţi doar aplicarea acestei hotărâri de guvern, iar dacă Guvernul emite o altă hotărâre în care spune despre o altă procedură de recalculare se poate continua cu recalcularea pensiilor militarilor", a spus Elena Udrea.

Totodată, ea a declarat că după decizia Înaltei Curţi actuala hotărâre de guvern nu poate continua să fie aplicată.

Instanţa supremă a decis definitiv, în 7 ianuarie, suspendarea aplicării HG 735/2010 privind recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor din penitenciare, confirmând astfel o sentinţă a Curţii de Apel Cluj din septembrie 2010. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Videanu despre pensiile militare: Nu ştiu dacă poziţiile Guvernului şi preşedintelui sunt divergente.
 Vizualizări articol: 609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Videanu despre pensiile militare: Nu ştiu dacă poziţiile Guvernului şi preşedintelui sunt divergente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei