Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 ian 2011 - Anul XVI, nr. 7 (4605)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Baconschi: România nu ia în calcul decuplarea de Bulgaria pentru aderarea la spaţiul Schengen

Marţi, 11 Ianuarie 2011 (14:19:15)

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, marţi, că România şi Bulgaria sunt cuplate în procesul de aderare la Spaţiul Schengen şi că, în acest moment, Bucureştiul nu ia în calcul o eventuală separare.

"După cum ştiţi, cele două state (România şi Bulgaria - n.r.) sunt cuplate în acest proces, nu luăm, deocamdată, în calcul nicio altă ipoteză", a spus Baconschi, întrebat dacă se ia în calcul o eventuală separare de Bulgaria în ceea ce priveşte aderarea la Spaţiul Schengen, în contextul în care, potrivit unor informaţii, raportul de evaluare al României este bun, pe când cel al Bulgariei arată că această ţară nu este pregătită tehnic.

"Peste trei zile, experţii grupului Sch-Eval (Grupul de Evaluare Schengen) vor prezenta în Consiliu ultimul raport de evaluare pentru infrastructură şi aquis-ul Schengen în România şi Bulgaria, aşteptăm oficial conţinutul acestui raport. În cazul în care rumorile despre care vorbiţi se confirmă cu privire la Bulgaria, îmi exprim speranţa că partenerii bulgari vor reuşi într-un timp foarte scurt să-şi pună la punct infrastructura tehnică, astfel încât, la o reevaluare finală, să îndeplinească toate condiţiile", a explicat el.

Baconschi a mai apreciat că este necesară cooperarea României şi a Bulgariei cu Ungaria pe perioada preşedinţiei ungare a UE.

"Cooperarea dintre România şi Bulgaria cu Ungaria pe perioada preşedinţiei semestriale este o necesitate care ţine de tot ce a spus şi domnul ambasador, apropo de unitatea europeană, de sentimentul solidarităţii şi de ambiţia legitimă a statelor care au intrat mai recent în UE de a nu mai fi tratate ca nou veniţi, care prin simplul fapt că sunt nou veniţi ar avea un alt statut", a comentat Baconschi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Baconschi: România nu ia în calcul decuplarea de Bulgaria pentru aderarea la spaţiul Schengen.
 Vizualizări articol: 480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Baconschi: România nu ia în calcul decuplarea de Bulgaria pentru aderarea la spaţiul Schengen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei