Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 ian 2011 - Anul XVI, nr. 3 (4601)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cseke Attila: Bugetul MS este echilibrat, cel al CNAS va mai trebui ajustat

Joi, 6 Ianuarie 2011 (16:29:09)

Minsitrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, joi, la prezentarea bilanţului pe 2010, că bugetul Minsiterului Sănătăţii este echilibrat şi dă posibilitatea unor investiţii, iar cel Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate va mai trebui ajustat.

"Bugetul Casei Naţionale va mai trebui ajustat pentru că nu va putea acoperi necesarul de resurse financiare", a declarat Cseke Attila.

Referindu-se la bugetul Minsiterului Sănătăţii, el a apreciat că bugetul alocat pentru 2011 este mai mare decât cel de anul trecut şi permite anumite investiţii.

Astfel, în funcţie de fondurile repartizate, Ministerul Sănătăţii va realiza o serie de investiţii în cadrul programelor de oncologie şi ATI.

"Aproximativ 190.000.000 de lei vor fi cheltuiţi pentru reabilitarea secţiilor de oncologie şi ATI şi pentru dotare cu aparatură medicală de specialitate în unităţile sanitare din reţeaua Ministerului Sănătăţii şi cea a autorităţilor locale. Peste 84.000.000 lei vor fi alocate pentru aceste intervenţii în oncologie şi reproducerea asistată", a precizat demnitarul.

El a mai spus că, în 2011, este prevăzut a se achiziţiona 202 ambulanţe de diferite tipuri, plus o maşină de accidente şi calamităţi, Ministerul Sănătăţii începând demersul pentru implementarea unui program de dotare a serviciilor de ambulanţă şi SMURD pe o durată de patru ani, în funcţie de fondurile repartizate pentru această destinaţie.

"Acest program care prevede achiziţionarea de minim 681 ambulanţe de diferite tipuri şi autospeciale în valoare de 209.649.542 de lei va permite completarea dotării serviciilor prespitaliceşti si a înlocuirii treptate a ambulanţelor uzate. Un avantaj este faptul că Ministerul Sănătăţii nu va mai trebui sa facă achiziţii masive de ambulanţe în viitor", a precizat ministrul.

Procedura de licitaţie este în curs de derulare, acordul cadru putând fi semnat în cursul lunii februarie, cu respectarea termenelor legale după finalizarea procedurilor de achiziţie.

Potrivit proiectului legii bugetului de stat pe 2011, bugetul Ministerului Sănătăţii va fi de 4,417 miliarde lei, mai mare cu 11% faţă de proiecţia de buget pentru 2010, dar mai mic cu 2,7 miliarde lei faţă de execuţia bugetară pentru anul trecut.

Bugetul MS va fi cu 11% mai mare în 2011 faţă de 2010, astfel că vor putea fi demarate investiţii în infrastructură şi achiziţii de aparatură pentru ATI şi oncologie, iar bugetul CNAS va creşte cu 5%, suma trebuind ajustată, a declarat, pentru MEDIAFAX, în 22 decembrie, ministrul Cseke Attila. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cseke Attila: Bugetul MS este echilibrat, cel al CNAS va mai trebui ajustat.
 Vizualizări articol: 532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cseke Attila: Bugetul MS este echilibrat, cel al CNAS va mai trebui ajustat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei