Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 dec 2010 - Anul XV, nr. 303 (4594)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD propune ca reducerile salariale bugetare să fie compensate prin emisiuni de stat

Luni, 27 Decembrie 2010 (13:57:05)

PSD va propune o iniţiativă legislativă prin care statul ar urma să emită emisiuni de stat purtătoare de dobândă, cu o maturitate de trei ani, care să acopere reducerile salariale ale bugetarilor din perioada 1 iulie - 31 decembrie 2010.

Deputaţii PSD Mugurel Surupăceanu şi Nicu Bănicioiu au prezentat, luni, într-o conferinţă de presă, un proiect legislativ care va fi depus la Parlament, prin care sumele reţinute bugetarilor în urma aplicării diminuării cu 25% urmează să fie compensate prin emisiuni de stat.

Bugetarilor cărora le-au fost diminuate veniturile salariale cu 25% în perioada 1 iulie - 31 decembrie li se vor înmâna obligaţiuni de stat, cu o maturitate de trei ani, purtătoare de dobândă anuală egală cu rata medie a dobânzii pentru creditele în lei acordate pe piaţa interbancară şi comunicată de BNR.

Valoarea unui asemenea certificat este de 100 lei, iar valoarea totală a emisiunii obligaţiunilor de stat ar fi de 5.087.600.000 lei, sumă care a fost economistă la bugetul de stat prin reducerea cu 25% a salariilor a aproximativ 1.352.600 de angajaţi bugetari.

Potrivit calculelor făcute de PSD, suma totală pe care statul ar urma să o înapoieze bugetarilor, inclusiv dobânda capitalizată pentru cei trei ani, ar urma să fie de aproximativ 6 miliarde de lei.

Obligaţiunile respective vor fi calculate strict pentru sumele pierdute în perioada 1 iulie - 31 decembrie 2010, iar emisiunea se va face în două etape: în decursul anului 2012 pentru jumătate din sumele care au făcut obiectul reducerii cu 25%, iar în anul 2013 diferenţa rămasă.

Răscumpărarea de către stat a obligaţiunilor va avea loc începând cu data de 1 ianuarie 2015 şi nu mai târziu de 31 decembrie 2016.

Întrebat dacă iniţiatorii au discutat şi cu celelalte partide din opoziţie pentru susţinerea acestui proiect, Surupăceanu a afirmat că va face acest demers după sărbătorile de iarnă.

El a precizat că a discutat iniţiativa cu preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, şi că acesta va sprijini "în mod direct" propunerea.

"Cred că liberalii nu vor avea nimic împotriva acestei iniţiative, dar mă aştept ca şi colegii de la PDL să ne susţină, pentru a îndrepta un pic din răul pe care l-au făcut", a declarat deputatul Nicu Bănicioiu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD propune ca reducerile salariale bugetare să fie compensate prin emisiuni de stat.
 Vizualizări articol: 305 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD propune ca reducerile salariale bugetare să fie compensate prin emisiuni de stat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei