Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 dec 2010 - Anul XV, nr. 297 (4588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Secretar de stat în MECTS: Sperăm că Legea educaţiei va rămâne valabilă cel puţin zece ani

Vineri, 17 Decembrie 2010 (17:32:47)

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Kiraly Andras, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Timişoara, că speră ca Legea educaţiei să rămână "valabilă cel puţin pentru următorii zece ani", însă, ca orice lege, ar putea fi "amendată" de un alt Parlament.

Întrebat dacă Legea educaţiei pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea nu va fi modificată în momentul în care balanţa puterii în Parlament se va modifica, Kiraly Andras a răspuns că aceeaşi soartă o poate avea orice lege, însă el speră ca această lege să rămână valabilă "cel puţin pentru următorii zece ani", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este o lege bună în opinia mea şi orice lege poate avea aceeaşi soartă, respectiv să fie reluată în discuţie, amendată de un alt Parlament. Noi sperăm că legea este bună şi va rămâne valabilă cel puţin pentru următorii zece ani. Important este ca ea să se aplice cât mai repede, astfel încât din anul şcolar viitor să îşi poată produce efectele", a afirmat Kiraly Andras.

Întrebat dacă afirmaţiile sale se bazează pe faptul că, un drept câştigat, cum este cel al predării istoriei şi geografiei în limba maghiară, nu mai poate fi pierdut, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei a replicat: "Aşa este. Dar sperăm că după ce legea va apărea toată lumea îşi va da seama că este bună".

Secretarul de stat Kiraly Andras s-a aflat, vineri, la Timişoara, unde s-a întâlnit cu conducerea UDMR Timiş.

Legea educaţiei naţionale a fost semnată de preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase şi de vicepreşedintele Senatului Alexandru Pereş şi a fost depusă la Secretariatele Generale ale celor două Camere, în vederea exercitării dreptului de sesizare a Curţii Constituţionale.

Curtea Constituţională va lua în discuţie, în 22 decembrie, sesizările cu privire la Legea educaţiei pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului.

Sesizările au fost formulate, miercuri, pe de o parte de deputaţii PSD şi PNL, iar pe de altă parte, de preşedintele Senatului, Mircea Geoană. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretar de stat în MECTS: Sperăm că Legea educaţiei va rămâne valabilă cel puţin zece ani.
 Vizualizări articol: 530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Secretar de stat în MECTS: Sperăm că Legea educaţiei va rămâne valabilă cel puţin zece ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei