Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 dec 2010 - Anul XV, nr. 297 (4588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oprescu: Municipalitatea, obligată să plătească 76 milioane de lei unor moştenitori ai Mariei Tănase

Vineri, 17 Decembrie 2010 (17:32:20)

Primarul Sorin Oprescu a declarat, vineri, în şedinţa CGMB că municipalitatea a fost obligată să plătească 38 de milioane de lei unor moştenitori ai Mariei Tănase, alte 38 de milioane de lei fiind blocate printr-o decizie a unui executor, pentru un teren în Parcul Tineretului.

Edilul şef al Capitalei a explicat că cele 76 de milioane de lei pe care municipalitatea trebuie să le plătească reprezintă despăgubiri reparatorii acordate mai multor moştenitori ai Mariei Tănase care inţial au revendicat 3,5 hectare de teren în Parcul Tineretului.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, acţiunea de revendicare a terenului din Parcul Tineretului a fost făcută în anul 2000, de atunci şi până în prezent moştenitorii cerând despăgubiri băneşti.

Primarul Capitalei a mai spus că cele 76 de milioane de lei au fost împărţite între mai mulţi moştenitori, fiecare dintre aceştia folosind câte un executor judecătoresc pentru punerea în executare a sentinţei care le oferă aceşti bani.

Astfel, primele 38 de milioane de lei au fost deja încasate din contul de investiţii al municipalităţii, după ce executorii judecătoreşti au pus poprire pe acest cont. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii aceşti bani erau destinaţi lucrărilor desfăşurate la Stadionul "Lia Manoliu".

"Cea de a doua tranşă de 38 de milioane de lei este în prezent blocată în contul executorului, cererea de executare fiind depusă mai târziu pentru judecarea contestaţiei la executare pe care municipalitatea a înaintat-o instanţei", a declarat Sorin Oprescu, pentru MEDIAFAX.

În funcţie de rezultatul instanţei, şi cea de a doua tranşă de 38 de milioane de lei ar putea fi încasată de moştenitorii Mariei Tănase.

La şedinţa CGMB de vineri, pe ordinea de zi se află proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu pe anul 2010 în care a fost prevăzută o sumă de 70 de milioane de lei, şi nu 76 de milioane de lei, care trebuie relocată pentru acoperirea atât a celor 38 de milioane de lei deja încasate de moştenitorii Mariei Tănase, cât şi a celei de a doua tranşe, dacă instanţa nu va accepta contestaţia la executare depusă de Primărie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oprescu: Municipalitatea, obligată să plătească 76 milioane de lei unor moştenitori ai Mariei Tănase.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oprescu: Municipalitatea, obligată să plătească 76 milioane de lei unor moştenitori ai Mariei Tănase0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei