Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 dec 2010 - Anul XV, nr. 297 (4588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Dacă nu plăteam pentru FNI şi aveam banii de la Rompetrol, nu modificam indemnizaţia şi CASS

Vineri, 17 Decembrie 2010 (15:21:35)

Premierul Emil Boc a susţinut, vineri, că indemnizaţia pentru mame şi plata CASS nu erau regândite de Guvern dacă statul nu trebuia să plătească 95 de milioane euro păgubiţilor FNI şi dacă avea 590 milioane de dolari din privatizarea Rompetrol, dar marii analişti financiari ai mogulilor nu o spun.

Premierul a făcut aceste afirmaţii într-o şedinţă de lucru cu prefecţii care a avut loc, vineri, la sediul Ministerului de Interne.

"Trebuie să le spuneţi românilor că, dacă Guvernul nu era obligat prin AVAS să plătească 100 de milioane de euro despăgubiţilor de la FNI, nu trebuia să regândească îndemnizaţia pentru mame, că avea bani în buget. Dar, Guvernul, prin AVAS, trebuia să plătească şi a plătit deja peste 95 de milioane de euro despăgubiţilor de la FNI. Dar n-am văzut nicio analiză în această ţară şi nicio televiziune a mogulilor făcând o dezbatere pe marginea temei «Oare de ce plăteşte România 100 de milioane de euro din bani publici», care trebuiau să fie la buget, banii din privatizările de la AVAS, ca să nu fim nevoiţi să ajustăm în altă parte. Sau dacă aveam banii din privatizarea Rompetrol, cei 590 de milioane de dolari, nu aveam nevoie să majorăm contribuţiile de asigurări de sănătate pentru că avem bani la buget. Dar n-am văzut dezbateri pe marginea acestor teme", le-a spus Boc prefecţilor.

Totodată, premierul a precizat că statul va continua să plătească sume importante păgubiţilor FNI.

"Şi partea cu desbăgubiţii de la FNI nu s-a încheiat. Mai există o sentinţă de aproximativ 300 de milioane de euro care trebuie să fie plătită de stat în continuare. Dar nu aud pe marii analişti financiari ai posturilor mogulilor vorbind o vorbă despre acest lucru, dar ştiu să plângă pe umărul altora", a afirmat premierul.

În opinia şefului Executivului, "mogulii" nu prezintă aceste informaţii la televiziunile lor pentru că au interese contrare României.

"Interesul lor este ca ţara să nu reuşească, pentru că numai atunci poţi face afaceri murdare, când ţara nu reuşeşte. În vremuri de criză, vremuri dificile, prosperă şmecherii. Când este ordine, nu se prosperă", a mai spus Emil Boc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Dacă nu plăteam pentru FNI şi aveam banii de la Rompetrol, nu modificam indemnizaţia şi CASS.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Boc: Dacă nu plăteam pentru FNI şi aveam banii de la Rompetrol, nu modificam indemnizaţia şi CASS1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Minciuni, cat cuprinde... trimis de
(17 dec 2010, 17:02:40
Acest om, Premierul nostru (ma rog, nostru e un fel de-a zice), este exact ca o flasneta de pe vremuri pe care o purtau circarii ambulanti. Nimeni, nici de-ai sai, nu-l mai crede dar el bate-ntr-una din gura si, culmea culmilor, s-ar putea ca el sa creada, chiar daca-i singurul, pentru ca asa-i setat. Cum era atacata Romania, in campania prezidentiala din 2009, cu bani si cadouri de la guvernul al carui mic premier era Emil Boc? Cum era toata tara numai in spectacole si sarbatoriri portocalii cu costuri desantate si nerusinate, numai pentru ca sa fie ales Cel mai Cel dintre toti Conducatorii Romaniei trecute si viitoare? Unde sunt banii aia domnule Prim Ministru? Au fost delapidati in interes national???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei