Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 dec 2010 - Anul XV, nr. 297 (4588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANI anunţă că va ataca NUP-ul dat de procurori în cazul lui Robert Negoiţă

Vineri, 17 Decembrie 2010 (15:22:50)

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, vineri, că va ataca soluţia de neîncepere a urmăririi penale dată de procurori în cazul plângerii privindu-l pe deputatul PSD Robert Negoiţă, reprezentanţii Agenţiei susţinând că procurorii constată existenţa unor omisiuni în declaraţia sa de avere.

"Rezoluţia procurorului de caz reţine faptul că există omisiuni în completarea declaraţiilor de avere, raportate la cele menţionate în actul de constatare emis de Agenţia Naţională de Integritate la data de 16 aprilie 2010. În acest sens, soluţia dispusă are în vedere că faptele comise, respectiv omisiunile din declaraţiile de avere, nu au fost săvârşite cu intenţie", se arată într-un comunicat de vineri al ANI.

Reprezentanţii documentului susţin, în documentul citat, că vor contesta decizia pronunţată de procurorii instanţei supreme folosindu-se de căile de atac permise de lege.

În acelaşi comunicat, reprezentanţii ANI contrazic declaraţiile deputatului PSD, care acuza ANI că "dezinformează opinia publică".

"Acesta susţine că Agenţia Naţională de Integritate a dezinformat opinia publică, afirmând faptul că «Acum un an de zile spuneau despre mine că am fals în declaraţii, că mi-am ascuns nişte lucruri. Parchetul mi-a dat dreptate, n-am nicio problemă cu declaraţia de avere, am NUP»", scriu reprezentanţii ANI, care susţin că procurorii au constatat existenţa omisiunilor în declaraţia sa de avere, dar au apreciat că nu au fost făcute cu intenţie.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis neînceperea urmăririi penale în cazul sesizării ANI împotriva deputatului PSD Robert Sorin Negoiţă privind completarea inexactă a declaraţiilor de avere, a informat, vineri, PSD, printr-un comunicat de presă.

Citat în comunicatul PSD, Negoiţă afirma că sesizarea fost constituită "pe un fond politic în care se doreşte deturnarea opiniei publice de la problemele cu adevărat importante şi prin care actuala putere îşi arată capacitatea de manipulare a instituţiilor statului conform bunului plac".

"Solicit demisia întregii conduceri a ANI, care îşi bate joc de oamenii din această ţară, invocând infracţiuni ce nu există, la comanda PDL şi a preşedintelui Băsescu. Este inadmisibil să plătim, în continuare, din banii publici ai contribuabililor, o instituţie care nu este altceva decât o slugă politică, o instituţie de huzur, cu salarii mari, justificate doar prin circul mediatic pe care îl poate face. Cât timp o să mai permitem acest lucru? Cât timp o să mai fim indiferenţi faţă de aceste abuzuri care terfelesc imaginea oricui nu este pe placul preşedintelui? Trăim într-o ţară unde, din incompetenţa Guvernului şi a PDL, oamenilor nu le mai ajung banii pentru ziua de mâine, dar în acelaşi timp, înfiinţăm instituţii care să facă poliţie politică. Această practică trebuie să înceteze", declara Negoiţă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANI anunţă că va ataca NUP-ul dat de procurori în cazul lui Robert Negoiţă.
 Vizualizări articol: 604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANI anunţă că va ataca NUP-ul dat de procurori în cazul lui Robert Negoiţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei