Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 dec 2010 - Anul XV, nr. 294 (4585)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană le-a spus ambasadorilor ţărilor UE că opoziţia depune moţiune de cenzură pe Legea salarizării

Marţi, 14 Decembrie 2010 (16:01:27)

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, le-a spus, marţi, ambasadorilor statelor UE, că opoziţia va depune o moţiune de cenzură urmare a angajării răspunderii guvernului pe Legea salarizării unitare şi că dezbaterea moţiunii va avea loc lunea viitoare.

"În ceea ce priveşte procedura angajată de premier azi dimineaţă pe tema noii legi a salarizării, există indicii că opoziţia va propune o moţiune comună de cenzură, cel mai probabil azi. Dacă aşa se va întâmpla, anticipăm dezbaterea moţiunii lunea viitoare", le-a spus Geoană ambasadorilor statelor UE.

El le-a mai spus diplomaţilor străini că există critici din partea consiliului fiscal privind predictibilitatea bugetului, transparenţa acestuia şi modul de ierarhizare a priorităţilor de investiţii prevăzute în buget.

"Cred că avem cu toţii, indiferent dacă suntem la putere sau în opoziţie, interesul ca după foarte mulţi ani să devenim disciplinaţi. (...) Faptul că avem bugete care nu au aproape nimic de-a face cu instituţia bugetară după un an, este ceva ce trebuie să înceteze", a spus Mircea Geoană.

Geoană s-a referit în discuţia cu diplomaţii UE şi la Legea educaţiei.

"În ceea ce priveşte Legea educaţiei, Guvernul a încercat să continue procedura care a fost declarată neconstituţională de către Curtea Constituţională, Guvernul a încercat să acopere cumva azi în plen faptul că această decizie împiedica Executivul să urmeze parcursul pe care l-a urmat. Din raţiuni politice, au decis să continue angajarea răspunderii Guvernului pe această lege", le-a spus Geoană diplomaţilor.

El a adăugat că personal a spus că această lege va fi din nou atacată la CC. "Sunt absolut convins că Curtea va zice din nou ceea ce a zis la 3 noiembrie sau ceea ce a spus anul trecut, efectiv că o astfel de procedură pe o astfel de lege este neconstituţională", a spus Geoană.

El a mai spus că, potrivit analizei sale, la începutul anului viitor Senatul va reveni la dezbaterea pe tema Legii educaţiei.

"Legea s-a întors înapoi pentru 30 de zile la Comisia de învăţământ, dar revenine în plenul Senatului şi, după decizia Curţii, sunt convins că Legea educaţiei va fi aprobată în forma care o va decide Senatului", a mai spus Geoană.

Preşedintele Senatului i-a mai informat pe diplomaţii statelor UE că îşi propune adoptarea la începutul anului viitor a unei legi care să reglementeze relaţia dintre Guvern şi Parlament mai ales în ceea ce priveşte afacerile europene.

"Avem trei-patru proiecte de lege prin Parlament, vrem să ne asigurăm că la începutul anului viitor vom avea adoptată o lege care să reglementeze relaţia Guvernului cu Parlamentul, mai ales înainte ca România să se angajeze în negocierile privind viitoarea perspectivă financiară a UE", a mai spus Geoană.

Totodată, el le-a mai spus diplomaţilor că are dubii în ce priveşte perspectivele unei creşteri de 1,5% din PIB în 2011. "Unii dintre noi consideră că perspectiva unei creşteri de 1,5% din PIB în 2011 este puţin cam optimistă", a spus Geoană.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, şi membri ai Biroului Permanent al Senatului se întâlnesc cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene la Bucureşti. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană le-a spus ambasadorilor ţărilor UE că opoziţia depune moţiune de cenzură pe Legea salarizării.
 Vizualizări articol: 496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană le-a spus ambasadorilor ţărilor UE că opoziţia depune moţiune de cenzură pe Legea salarizării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei