Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 dec 2010 - Anul XV, nr. 289 (4580)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oltean: Botiş nu a demisionat, a cerut demisia şefului ANPS, presa a înţeles greşit

Miercuri, 8 Decembrie 2010 (14:42:34)

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a confirmat, miercuri, că ministrul Muncii, Ioan Botiş, nu intenţionează să demisioneze, ci i-a cerut demisia şefului Agenţiei Naţionale de Prestaţii Sociale, iar presa a înţeles greşit că ar fi vorba despre propria demisie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Botiş vorbea la telefon cu şeful Agenţiei Naţionale de Prestaţii Sociale căruia i-a cerut să-i prezinte demisia până la 12.00, iar presa a înţeles greşit că el este cel care vrea să demisioneze. Nu este adevărat. A cerut demisia unui subaltern. Nici vorbă să demisioneze el", a declarat Ioan Oltean corespondentului MEDIAFAX.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a avut, miercuri, la ieşirea de la Comisia de muncă a Camerei, o discuţie telefonică tensionată cu un subaltern, căruia i-a cerut ca, dacă nu rezolvă o problemă, să vină cu demisia la ora 12.00.

Această discuţie, în care nu s-a înţeles dacă Botiş a spus: "Dacă până la 12.00 nu e gata, vii cu demisia la 12.00" sau "Dacă până la 12.00 nu e gata, vin cu demisia la 12.00", a fost interpretată drept o ameninţare a ministrului cu propria demisie, speculaţie alimentată de faptul că în timpul discuţiilor privind legile cu impact social şi pe fondul opoziţiei UDMR acesta ar fi invocat posibilitatea demisiei sale.

Ministrul Muncii a fost prezent, miercuri, la Comisia de muncă a Camerei, de unde a ieşit de mai multe ori, în timpul dezbaterilor, vizibil nervos şi vorbind la telefon.

În timp ce deputaţii dezbăteau un proiect de lege iniţiat de Guvern care prevedea ca ajutoarele sociale să nu mai fie acordate de primari, Botiş a ieşit de la lucrări vorbind la telefon şi cerându-i un tabel interlocutorului său.

După ce a revenit în sala de şedinţe a Comisiei, la puţin timp, Botiş a plecat din nou de la şedinţă în timp ce vorbea tot la telefon despre "o demisie", neînţelegându-se dacă el şi-ar da demisia sau dacă îi cerea acest lucru celui cu care vorbea la telefon.

Ioan Botiş a ieşit din sală şi, fără a-i anunţa pe deputaţii din comisie, a plecat spre unul din lifturile Parlamentului şi nu a mai revenit la reuniunea deputaţilor din Comisia de muncă.

Surse din Guvern care au participat miercuri, la prânz, la o întâlnire a premierului Emil Boc cu miniştrii Finanţelor şi Muncii, au declarat, pentru MEDIAFAX, că Ioan Botiş ar fi vorbit la telefon cu şeful Agenţiei Naţionale pentru Prestaţii Sociale (ANPS). De asemenea, la respectiva întâlnire, Botiş i-ar fi explicat premierului că nu a fost vorba nicio clipă de intenţia sa de a demisiona, aşa cum s-a interpretat.

De asemenea, sursele citate au negat existenţa unei demisii a ministrului Muncii sau a unei intenţii anunţate în acest sens.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, nici Ioan Botiş şi nici şeful ANPS nu au putut fi contactaţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oltean: Botiş nu a demisionat, a cerut demisia şefului ANPS, presa a înţeles greşit.
 Vizualizări articol: 427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oltean: Botiş nu a demisionat, a cerut demisia şefului ANPS, presa a înţeles greşit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ........... trimis de
( 8 dec 2010, 22:28:06
acesta e PDL-ul si guvernul lui!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei