Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 dec 2010 - Anul XV, nr. 289 (4580)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană susţine că unii semnatari ai scrisorii deschise nici nu ştiau de existenţa ei

Miercuri, 8 Decembrie 2010 (14:47:03)

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a declarat, miercuri, că au existat unii semnatari ai scrisorii deschise pe care 26 de parlaementari i-au adresat-o marţi care nici măcar nu ştiau de existenţa acesteia.

"Mi se pare necolegial şi nedemocratic invitarea ca semnatari ai scrisorii de ieri (marţi - n.r.) a unor colegi care nu au fost informaţi sau nici măcar nu au ştiu despre existenţa scrisorii. Nu poţi să te joci cu numele unor oameni, iar aceştia să fie puşi în situaţia de a semna ceva ce nu au cunoştinţă", a afirmat el.

Geoană a spus că scrisoarea deschisă de marţi perpetuează "un tip de război de putere" şi conţine "aluzii" şi teme care nu fac cinste celor care au redactat-o.

"Lucrurile cele mai importante pentru PSD sunt în acest moment fixarea poziţiei noastre faţă de buget, faţă de legea salarizării. Dacă se va continua cu războaie false, a căror finalitate nu le înţeleg, vom continua să dăm posibilitatea celor care nu se sunt prieteni şi publicului nostru să vadă un anumit tip de război de putere pe care nu îl înţeleg şi nu îl încurajez", a afirmat el.

Mircea Geoană a precizat că afirmaţiile pe care le-a făcut pe blog despre alegerile prezidenţiale din 2009 "sunt perfect adevărate", unele putând fi "probate inclusiv de martori oculari".

"Tonul scrisorii de ieri şi temele aruncate în acea scrisoare sunt nişte acţiuni care nu fac cinste celor care au redactat-o. Iar dacă e vorba să ne uităm la acuzele extrem de grave şi profund nedrepte şi clar copilăreşti, da, voi continua să am o relaţie foarte bună şi cu domnul Antonescu şi cu cei de la PC, pentru că în continuare cred că un proiect al opoziţiei unite este singura salvare pentru România", a declarat fostul lider PSD.

Geoană a mai spus că "aluzia" din scrisoare că Traian Băsescu nu ar face tot ce depinde de el pentru a-l schimba de la preşedinţia Senatului "este un atac gratuit şi grosolan".

"Nu de ameninţări duce lipsă Mircea Geoană la conducerea Senatului. Dacă ele vin din partea adversarilor politici, asta e viaţa, ştim să rezistăm. Au fost făcute şi de premierul Emil Boc şi de domnul Marko Bela, au fost şoptite şi de domnul Berceanu acum două zile. Nu duc lipsă de adversari din partea puterii. Dar atunci când se pare că am adversari din partea propriului partid, atunci sunt deranjat şi trebuie să spun că este pur şi simplu o minciună şi nu se face aşa ceva între colegi. Nu înţeleg care este interesul, nu înţeleg care este finalitatea şi face rău şi partidului", a afirmat Geoană.

Un grup de 26 de membri PSD a transmis o scrisoare deschisă către Mircea Geoană, în care acesta este acuzat că minte în legătură cu vizita la Sorin Ovidiu Vîntu, susţinând că la acel episod a fost prezent şi jurnalistul Robert Turcescu, căruia îi solicită să spună adevărul despre vizita lui Geoană.

Cei 26 de semnatari, între care se numără deputaţii Viorel Hrebenciuc, Nicu Bănicioiu, Mircea Duşa, Radu Moldovan, Florin Iordache, Valeriu Zgonea, europarlamentarii Corina Creţu şi Cătălin Ivan şi o serie de lideri ai organizaţiilor locale social-democrate, au intitulat această scrisoare deschisă "Ce jocuri faceţi, domnule Mircea Geoană?".

Semnatarii scrisorii deschise îi adresează lui Geoană întrebarea "în numele cui" acţionează şi dacă are "motive ascunse" pentru care ar vrea să deturneze atenţia de la problemele curente.

"Există agende secrete despre care noi, cei din PSD, nu ştim? Aveţi înţelegeri ascunse cu domnii Crin Antonescu şi Dan Voiculescu? De ce doriţi distrugerea dinăuntru a PSD şi doriţi cu atâta ardoare să vă răzbunaţi pe domnul Victor Ponta? Vă reamintim că atât PSD, cât şi domnul Ponta şi-au păstrat constant sprijinul pentru dumneavoastră pentru a rămâne preşedinte la Senat. Nu aveţi nici un pic de onoare, domnule Geoană? De ce, în loc să cheltuiţi bani pentru campanii de imagine împotriva partidului, nu ajutaţi partidul să achite datoriile neplătite din campania electorală prezidenţială? Cum răspundeţi celor care vă întreabă de ce nici PDL, nici Traian Băsescu nu vă schimbă din funcţia de preşedinte al Senatului? Atunci când veţi răspunde onest la aceste întrebări vom crede cu adevărat că vreţi să mai rămâneţi în PSD", scriu social-democraţii.

Semnatarii scrisorii deschise îi cer lui Geoană să nu mai "atace" partidul şi să nu mai "mintă" în legătură cu PSD.

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a susţinut, într-o declaraţie filmată şi postată pe blogul personal, că a fost sfătuit de Victor Ponta, la dezbaterea avută cu Traian Băsescu înaintea ultimului tur al prezidenţialelor din 2009, să spună că a fost acasă, la nevastă, în cazul unei întrebări despre vizita făcută la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că singurul cu care Mircea Geoană s-a sfătuit, înaintea alegerilor prezidenţiale din 2009, a fost Sorin Ovidiu Vîntu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană susţine că unii semnatari ai scrisorii deschise nici nu ştiau de existenţa ei.
 Vizualizări articol: 441 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană susţine că unii semnatari ai scrisorii deschise nici nu ştiau de existenţa ei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei