Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 nov 2010 - Anul XV, nr. 267 (4558)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FC Rapid: Suporterii stelişti, de la huliganism la tentativă de omor

Vineri, 12 Noiembrie 2010 (15:23:41)

Clubul Rapid susţine pe site-ul său oficial că suporterii echipei Steaua, prezenţi la meciul de joi, pe stadionul Giuleşti - Valentin Stănescu, au periclitat integritatea corporală a spectatorilor, trecând astfel "de la huliganism la tentativă de omor".

"Acum trei ani, în Ghencea, i-au spart capul lui Bozovici, căruia i-au «adresat» un şurub bine ţintit, dispărut ulterior când a fost vorba despre el ca probă în dosarul de la Comisia de Disciplină. Apoi, în Giuleşti, au expediat, din sectorul de la tribuna I, de sub un imens baner, câteva proiectile care au explodat în tribuna oficială, atentând la siguranţa oamenilor printre care se aflau inclusiv copii şi femei! Ultimul episod s-a repetat aseară (n.r. - joi seara), când, printre alte «memorabile fapte de vitejie», au periclitat din nou integritatea corporală a spectatorilor de la tribuna oficială a Giuleştiului. Şi pentru acest lucru, dar şi pentru aruncarea în teren a petardelor, fumigenelor şi a beţelor de steaguri (colectate, apoi, sârguincios, de către jucătorii Stelei) sau tentativele de a pătrunde în teren prin escaladarea gardurilor de protecţie, galeria oaspete a fost evacuată din stadion după doar 10 minute de joc. Partida a fost întreruptă timp de nouă minute, până când forţele de ordine i-au scos din stadion pe cei aproape 400 de huligani şi i-au transportat la mai multe secţii de Poliţie, unde au fost amendaţi şi au primit interdicţii, pe diferite perioade, de a mai intra pe arenele sportive", se menţionează în finalul articolului intitulat "Suporterii stelişti au evoluat deloc specatculos, de la huliganism la tentativă de omor!".

Organizatorii meciului de joi seara consideră că fanii stelişti au fost "ajutaţi şi de indulgenţa de neînţeles a forţelor de ordine" pentru a introduce materiale pirotehnice în incinta stadionului. "«Plăcerea» morbidă a suporterilor stelişti de a strica orice spectacol sportiv (mă rog, ceea ce ar trebui să fie aşa ceva...), chiar şi la ei acasă, în Ghencea, a depăşit orice limită. Ajutaţi şi de indulgenţa de neînţeles a forţelor de ordine, la controlul corporal obligatoriu, au ajuns să devină un adevărat blestem al omului simplu, dornic să vadă doar fotbal, şi nu aceste spectacole groteşti. O fi în stare cineva să înţeleagă dramatismul situaţiei şi să ia, în fine, măsurile necesare?", se mai arată pe site-ul www.fcrapid.ro.

Meciul dintre Rapid şi Steaua, contând pentru sferturile de finală ale Cupei României, a fost întrerupt timp de opt minute, în prima repriză, la scorul de 0-0, după ce fanii stelişti au aruncat cu zeci de petarde în teren şi spre tribuna oficială a stadionului Giuleşti - Valentin Stănescu. În minutul 11 al partidei, suporterii stelişti au început să arunce cu petarde, torţe, scaune şi beţe de la steaguri pe teren, arbitrul Alexandru Tudor luând decizia de întrerupere a meciului. Meciul s-a reluat după aproximativ opt minute de la întrerupere.

Jandarmii au evacuat 380 de persoane care au aruncat cu petarde pe teren în timpul meciului Rapid-Steaua, din Cupa României, acestea fiind urcate în dube şi duse la diferite secţii de poliţie pentru identificare, a declarat, joi seară, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru. "Toţi cei 380 de suporteri stelişti, care au fost evacuaţi de pe stadion, vor fi conduşi la secţiile de poliţie pentru indentificare şi amprentare, motivul acestei decizii fiind aruncarea de materiale pirotehnice şi de alte obiecte în suprafaţa de joc şi spre tribuna oficială, acest lucru întâmplându-se chiar şi în timpul evacuării lor", precizat Marius Militaru.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că din cele 380 de persoane evacuate de pe stadion, 280 au rămas la şapte secţii de poliţie din Capitală, pentru audieri. Ciocan a precizat că cei 280 de suporteri au fost audiaţi la secţiile de poliţie 2, 3, 4, 17, 21, 22 şi 25. El a adăugat că poliţiştii urmează să stabilească numărul de dosare penale care vor fi întocmite pentru introducere de materiale pirotehnice pe stadion. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a mai spus că unii suporteri au ajuns şi la spital.

Echipa Rapid a fost învinsă, joi seara, în sferturile de finală ale Cupei României - Timişoreana, cu scorul de 1-0, de formaţia Steaua, ratând astfel calificarea în faza semifinalele competiţiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FC Rapid: Suporterii stelişti, de la huliganism la tentativă de omor.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FC Rapid: Suporterii stelişti, de la huliganism la tentativă de omor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei