Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 nov 2010 - Anul XV, nr. 267 (4558)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Cartel Alfa": Demiterea lui Pop, pedepsirea celor care au vegheat la buna desfăşurare a protestului

Vineri, 12 Noiembrie 2010 (15:26:01)

"Cartel Alfa" consideră că prin decizia de demitere a şefului Jandarmeriei Capitalei Gavrilă Pop se încearcă pedepsirea celor care au vegheat ca acţiunea sindicală să aibă loc în condiţii civilizate, precizând că marşul de protest până la Palatul Cotroceni s-a desfăşurat în condiţii "absolut legale"

"Decizia demonstrează faptul că se încearcă pedepsirea tocmai a celor care au vegheat la derularea în condiţii civilizate, democratice, conform legilor în vigoare, a manifestaţiei sindicale. Probabil că demiterea şefului Jandarmeriei Bucureşti s-a decis pentru că nu a reuşit să provoace dezordine sau acţiuni în forţă care sa creeze victime, nicidecum din cauza lipsei de intervenţie", se arată într-un comunicat de vineri al Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel Alfa".

Reprezentanţii "Cartel Alfa" consideră că astfel se încearcă înlăturarea celor care au ajutat la desfăşurarea paşnică a mitingului din 24 septembrie, la care au participat peste 8.000 de sindicalişti din 16 federaţii şi structuri sindicale.

"Protestatarii au cerut demisia Guvernului Emil Boc ca urmare a incapacităţii acestuia de a gestiona şi soluţiona situaţia de criză şi pentru modul de încercare de rezolvare a acesteia prin transferarea întregii poveri către lucrători. Sindicatele, prin vocile celor peste 8.000 de protestari aflaţi în stradă, în faţa Guvernului, au cerut încetarea disponibilizărilor, renunţarea la modificările preconizate în Codul Muncii, au protestat faţă de îngheţarea salariului minim şi prevederile abuzive din legea de salarizare pentru sectorul bugetar", scriu sindicaliştii de la "Cartel Alfa" în comunicatul citat.

Potrivit acestora, marşul de protest până la porţile Palatului Cotroceni s-a desfăşurat în condiţii "absolut legale", deşi a fost contestat de autorităţi şi mai mulţi organizatori au fost "amendaţi abuziv".

Şeful Jandarmeriei Capitalei, Gavrilă Pop, a fost eliberat din funcţie, joi dimineaţă, la ordinul comandantului Jandarmeriei Române, Olimpiodor Antonescu, din cauza lipsei de intervenţie la mitingul poliţiştilor de la Palatul Cotroceni, din 24 septembrie.

Gavrilă Pop a fost eliberat din funcţie pentru management defectuos, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Teodorescu, a confirmat că Gavrilă Pop a fost eliberat din funcţie. El a declarat, pentru MEDIAFAX, că Gavrilă Pop va fi înlocuit la conducerea Jandarmeriei Capitalei de colonelul Eugen Meran, care ocupă în prezent funcţia de prim-adjunct al şefului instituţiei.

Decizia vine la o zi după ce secretarul de stat în Ministerul de Interne, Dan Fătuloiu, declara că ar putea "să cadă capete" în urma raportului privind mitingul poliţiştilor din 24 septembrie, de la Palatul Cotroceni.

Fătuloiu preciza că, împreună cu ministrul Traian Igaş, va discuta, săptămâna viitoare, cu premierul Emil Boc măsurile ce trebuiesc luate în urma elaborării raportului despre mitingul poliţiştilor.

Dan Fătuloiu, care este şi şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), a adăugat că, aşa cum a spus şi preşedintele Traian Băsescu, raportul privind mitingul poliţiştilor din 24 septembrie este "complex şi complet", urmând să se stabilească responsabilii şi să se ia măsurile corespunzătoare.

Secretarul de stat a mai spus că, potrivit raportului, o parte din responsabili sunt deja cercetaţi de Parchet, respectiv cei cinci poliţişti care aveau armele la ei. De asemenea, o parte din protestatari au fost amendaţi pentru participare la o manifestaţie ilegală, iar o parte au fost sancţionaţi disciplinar, după cum au considerat de cuviinţă superiorii lor.

"Desigur, alţii vor răspunde cu funcţiile", a completat Fătuloiu.

În 24 septembrie, după acţiunea organizată de protest a sindicatelor din Poliţie şi Penitenciare, în faţa sediului Guvernului, majoritatea manifestanţilor au plecat către Palatul Cotroceni, unde au strigat şi şi-au aruncat caschetele nemulţumiţi de scăderea salariilor, jandarmii neintervenind. Acesta protest a avut loc în ziua în care ministrul Vasile Blaga sărbătorea zece ani de la înfiinţarea SMURD, la Târgu Mureş, la comanda ministerului rămânând Dan Fătuloiu.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Cartel Alfa": Demiterea lui Pop, pedepsirea celor care au vegheat la buna desfăşurare a protestului.
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Cartel Alfa": Demiterea lui Pop, pedepsirea celor care au vegheat la buna desfăşurare a protestului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei