Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 oct 2010 - Anul XV, nr. 254 (4545)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cseke vrea ca MS să poată accesa direct fonduri structurale în Sănătate

Joi, 28 Octombrie 2010 (14:16:33)

Ministrul Cseke Attila vrea ca în structura viitorului buget european Ministerul Sănătăţii să poată accesa direct fonduri structurale, în calitate de autoritate de management, în prezent putând face acest lucru doar ca beneficiar, în programe gestionate de alte instituţii.

Cseke Attila a susţinut, joi, într-o conferinţă, existenţa unui program operaţional dedicat Sănătăţii, în cadrul căruia MS să poată gestiona fonduri structurale. El a explicat că din poziţia de "beneficiar" pot fi accesate fonduri pentru dezvoltarea resurselor umane şi a capacităţii administrative, fără a avea posibilitatea de a depune proiecte pentru reabilitarea sau echiparea infrastructurii spitaliceşti.

Ministrul Cseke Attila a precizat că măsurile de reformă începute în acest an de către MS ar putea fi susţinute financiar în urma accesării fondurilor structurale dacă ar exista un program operaţional dedicat Sănătăţii.

"Consider că sistemul de sănătate ar trebui să fie o prioritate de gradul zero atât la nivel naţional cât şi în absorbţia fondurilor europene. Cu toate acestea, nu avem un program operaţional dedicat Sănătăţii, pentru că domeniul Sănătăţii nu a fost inclus între priorităţile Planului Naţional de Dezvoltare şi al Cadrului Naţional Strategic de Referinţă pentru perioada 2007-2013. Ar fi un succes al României dacă am reuşi includerea domeniului Sănătăţii între priorităţi pentru următoarea perspectivă financiară 2014-2020", a declarat Cseke Attila.

Demnitarul a avut discuţii pe această temă şi cu John Dalli, comisarul european pentru Sănătate, Cseke Attila exprimându-şi dorinţa ca, în structura viitorului buget european, Ministerul Sănătăţii să poată accesa direct fonduri structurale în sectorul de sănătate.

Ministerul Sănătăţii încurajează autorităţile locale şi judeţene să depună proiecte de reabilitare şi echipare a infrastructurii spitaliceşti în cadrul programelor gestionate de celelalte ministere, până când va fi posibilă accesarea fondurilor de către MS.

Până în prezent, MS a dat aviz favorabil pentru 118 proiecte depuse, în valoare de circa 394 milioane euro. Valoarea maximă a unui proiect eligibil poate fi de cinci milioane euro.

Potivit MS, fondurile rămase disponibile sunt în valoare de 65 milioane euro iar valoarea proiectelor aflate în evaluare depăşeşte aceasta sumă, motiv pentru care se va solicita realocarea unor fonduri între axe sau chiar între programe operaţionale.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cseke vrea ca MS să poată accesa direct fonduri structurale în Sănătate.
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cseke vrea ca MS să poată accesa direct fonduri structurale în Sănătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei