Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 oct 2010 - Anul XV, nr. 239 (4530)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iaşi: Aproximativ 40.000 de credincioşi s-au închinat la racla cu moaştele Sf. Cuvioase Parascheva

Luni, 11 Octombrie 2010 (16:21:56)

Aproximativ 40.000 de credincioşi s-au închinat, până luni după-amiază, la moaştele Sf. Cuvioase Parascheva, depuse în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi, printre aceştia numărându-se şi 3.000 de pelerini veniţi din localitatea ilfoveană Voluntari şi un grup de 60 de credincioşi din Macedonia.

Potrivit estimărilor Jandameriei ieşene, pînă luni după-amiază trecuseră pe la moaşte aproximativ 40.000 de pelerini, rândul întinzându-se pe o lungime de câteva sute de metri.

"Cam 40.000 de oameni au trecut deja pe la racla cu sfintele moaşte. Rândul se întinde pe câteva sute de metri. În primele două zile de pelerinaj nu s-au înregistrat incidente”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX Mihai Cojocariu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Iaşi.

Luni dimineaţă, 3.000 de pelerini din localitatea Voluntari, judeţul Ilfov, s-au închinat la moaştele Sfintei Parascheva, aceştia ajungând la Iaşi cu 60 de autobuze.

"Au fost foarte bine organizaţi, au venit cu 60 de autobuze. Le-am permis accesul până aproape de Mitropolie, întrucât, fiind dimineaţă, traficul nu era afectat prea tare. În coloană s-a aflat şi o maşină a Salvării de la Voluntari, pusă la dispoziţie de autorităţile ilfovene”, a spus Mihai Cojocariu.

Gheorghe Ioja, reprezentantul grupului de pelerini din Voluntari, a declarat că iniţiativa venirii la Iaşi a aparţinut primarului din Voluntari, Florentin Pandele.

"Am venit de dimineaţă, rândul era destul de mic, aşa că am stat doar trei ore, ceea ce este foarte bine, în condiţiile în care în anii trecuţi oamenii am stat şi până la 36 de ore. Suntem mulţumiţi pentru că organizarea hramului este bine pusă la punct”, a declarat Gheorghe Ioja, reprezentantul grupului de pelerini din oraşul Voluntari.

Tot la racla cu sfintele moaşte s-au închinat, luni, şi 60 de pelerini din Macedonia, grupul fiind însoţit de un preot macedonean.

Racla cu sfintele moaşte ale Sfintei Cuvioase Parascheva şi cele ale Sfântului Maxim Mărturisitorul, aduse din Grecia, va rămâne depusă pe esplanada Catedralei, spre închinare pelerinilor, până vineri, 15 octombrie.

Cel mai important moment al manifestărilor religioase este programat să aibă loc în 14 octombrie, când va fi oficiată Sfânta Liturghie cu prilejul Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, considerată ocrotitoarea întregii Moldove.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iaşi: Aproximativ 40.000 de credincioşi s-au închinat la racla cu moaştele Sf. Cuvioase Parascheva.
 Vizualizări articol: 392 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iaşi: Aproximativ 40.000 de credincioşi s-au închinat la racla cu moaştele Sf. Cuvioase Parascheva0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei