Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 oct 2010 - Anul XV, nr. 235 (4526)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mama preşedintelui Traian Băsescu a fost înmormântată

Miercuri, 6 Octombrie 2010 (13:45:34)

Sute de constănţeni, în special de vârsta a treia, au condus-o, miercuri, pe ultimul drum, pe mama preşedintelui Traian Băsescu, Eena Băsescu, care a fost înmormântată în Cimitirul Central din Constanţa, alături de soţul său, Dumitru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Slujba de înmormântare a fost ţinută de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, la mormântul situat pe aleea principală a cimitirului preşedintele mergând în urma dricului de braţ cu soţia sa, Maria, şi cu cele două fiice, Elena şi Ioana. În urma lor s-au aflat fratele preşedintelui cu familia sa şi sute de constănţeni, în special de vârsta a treia, care au vrut să fie de faţă la ceremonie.

Premierul Emil Boc şi ceilalţi oficiali veniţi de la Bucureşti nu au putut ajunge la mormânt din cauza oamenilor adunaţi pe alei, în jurul acestuia, astfel că au rămas în mulţime.

În momentul în care sicriul a fost coborât în groapă, toată familia a izbucnit în plâns, iar alături de ei şi o parte din asistenţa prezentă.

La ora transmiterii acestei ştiri, la Restaurantul "Casa Albastră", situat vis-a vis de Cimitirul Central, are loc parastasul în memoria Elenei Băsescu, la care pot participa toţi cei care doresc, în limita locurilor disponibile, Traian Băsescu şi familia sa fiind şi ei în localul respectiv, alături de alte oficialităţi centrale şi locale.

Atât în incinta bisericii "Sfântul Ierarh Nicolae", cunoscută ca şi "Catedrala Marinarilor", cât şi la Cimitirul Central, unde a fost înmormântată Elena Băsescu, s-au aflat sute de persoane, majoritatea oameni în vârstă, care au dorit să îi aducă flori şi un ultim omagiu mamei preşedintelui Traian Băsescu.

În curtea bisericii, înainte să se urce într-o maşină care deschidea cortegiul funerar, şeful statului i-a salutat pe cei prezenţi, le-a urat sănătate şi le-a spus "La revedere".

La rândul său, premierul Emil Boc, aflat la ceremonie, a declarat că a vrut să fie alături de şeful statului în aceste clipe grele.

"Am venit împreună cu colegii mei pentru a fi alături de Traian Băsescu în acest moment dificil pentru orice fiu, pentru orice om care-şi pierde mama", a spus Boc.

Slujba de înmormântare a mamei preşedintelui Traian Băsescu a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, în prezenţa a circa 200 de oameni care au avut acces liber în lăcaşul de cult, la ceremonial fiind prezenţi, printre alţii, interlopul Bercea Mondial, Gigi Becali, Prinţul Paul de România şi soţia sa, Lia, dar şi Muftiul Cultului Musulman în România, Iusuf Muurat.

Toate instituţiile din Constanţa, precum şi mai multe persoane private au trimis coroane cu flori, totodată sute de constănţeni trecând în biserică pe la sicriul mamei preşedintelui pentru a depune câte o floare.

În cursul dimineţii de miercuri, la Catedrala Marinarilor a sosit cu o coroană de trandafiri galbeni şi interlopul Bercea Mondial, căruia Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, i-a botezat o nepoată. El a spus că a cunoscut-o pe mama lui Traian Băsescu şi că aceasta era o femeie credincioasă.

"Am cunoscut-o, era o femeie cumsecade, sufletistă şi credincioasă", a afirmat Bercea Mondialu.

El susţine că a vrut să fie alături de şeful statului în aceste momente şi din acest motiv a participat la ceremonia de înmormântare a mamei şefului statului.

O coroană de trandafiri, galbeni şi roşii, a adus şi Gigi Becali, care a spus că nu poate să nu fie prezent la înmormântare: "Cum să nu vin la mama preşedintelui? În momentele astea se face pace. La tristeţe şi veselie, la înmormântare şi la nuntă, nu? Sincere condoleanţe", a spus Becali.

"Simţi că se rupe ceva din tine, mai ales când este vorba de mamă, pentru că durerea este mai mare. În momentele astea, toţi avem o altă trăire, dar plecăm, şi după câteva ore de la slujbă o luăm de la capăt şi începem cu păcatele", a declarat Gigi Becali la jumătatea slujbei, când a ieşit în curtea bisericii şi a început să se plimbe printre oameni şi să stea de vorbă cu ei.

La înmormântarea mamei lui Traian Băsescu au mai fost prezenţi premierul Emil Boc, foştii miniştri Vasile Blaga şi Adriean Videanu, actualul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur.

Elena Băsescu, mama preşedintelui Traian Băsescu, a murit, luni, la Constanţa, la vârsta de 82 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mama preşedintelui Traian Băsescu a fost înmormântată.
 Vizualizări articol: 449 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Mama preşedintelui Traian Băsescu a fost înmormântată1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei