Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 oct 2010 - Anul XV, nr. 233 (4524)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicalişti "Spiru Haret" şi FEN protestează marţi, mii de cadre didactice aşteptate la Cotroceni

Luni, 4 Octombrie 2010 (15:20:49)

Cadrele didactice afiliate la Federaţia "Spiru Haret" şi FEN vor protesta, marţi, la Palatul Cotroceni, fiind aşteptate mii de persoane, liderii sindicali spunând că locaţia acţiunii sindicale a fost astfel aleasă pentru că "tot ce se întâmplă rău în ţara asta îşi are originea la Cotroceni".

Preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, a spus că mitingul de marţi va avea loc la Cotroceni, pentru că "tot ce s-a întâmplat şi se întâmplă rău în ţara asta îşi are originea la Cotroceni". Sindicaliştii contestă, pe lângă diminuarea salariilor cu chiar până la 50%, şi proiectul legii educaţiei care permanentizează această scădere, deşi Curtea Constituţională a precizat că această măsura ar trebui să fie valabilă pe o perioadă determinată.

"Dacă legea educaţiei va fi asumată, învăţământul va intra în colaps. Acest proiect reprezintă doar orgoliul ministrului Daniel Funeriu, care vrea să-şi pună amprenta pe această lege fiind un dispreţ total faţă de elevi şi de profesori", a spus Isvoranu.

O delegaţie a sindicaliştilor va pleca după mitingul de marţi la Bruxelles pentru a le prezenta comisarilor din Educaţie criza din învăţământul românesc. Totodată, sindicaliştii spun că vor începe în acelaşi timp acţiunile în justiţie la CEDO, vizând toate procesele câştigate de profesori.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Educaţiei Naţionale, Constantin Ciosu, a declarat că în România se adânceşte criza prin subfinanţarea permanentă a educaţiei, în condiţiile în care în multe ţări se fac investiţii în educaţie în scopul redresării economice.

"În timp ce multe ţări investesc în educaţie în vederea redresării economice şi sociale, România adânceşte criza prin subfinaţarea permanentă a educaţiei. Perpetuarea acestei situaţii dramatice a adus sistemul educaţional în pragul colapsului. Cadrele didactice sunt demotivate, iar cele care doresc cu adevărat să profeseze preferă să emigreze. A venit momentul să nu ne mai lamentăm şi să acţionăm. Le solicit colegilor mei ca mâine (marţi - n.r.) să iasă în număr cât mai mare la protest pentru a încerca recâştigarea drepturilor abuziv tăiate", a declarat Constantin Ciosu.

Mitingul de protest va fi organizat, marţi, în faţa Palatului Cotroceni, de la ora 12.30, liderii FEN şi "Spiru Haret" estimând că vor fi prezenţi mii de salariaţi din învăţământ.

Cele două federaţii cer revenirea la un nivel decent al salariilor, finanţarea echitabilă a sistemului de învăţământ public, la nivelul necesar asigurării unui act educaţional de calitate, derularea unui proces de descentralizare corect şi coerent, stoparea desfiinţării abuzive a unor unităţi şcolare, depolitizarea sistemului de învăţământ.

Alte revendicări ale sindicaliştilor sunt adoptarea unui pachet legislativ complet în domeniul educaţiei, care să asigure stabilitatea sistemului şi calitatea, precum şi a unor olitici în domeniul învăţământului care să oprească migraţia cadrelor didactice.

 

Menționăm că mitingul are loc în ziua în care la nivel mondial se serbează Ziua Educației.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicalişti "Spiru Haret" şi FEN protestează marţi, mii de cadre didactice aşteptate la Cotroceni.
 Vizualizări articol: 403 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicalişti "Spiru Haret" şi FEN protestează marţi, mii de cadre didactice aşteptate la Cotroceni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei