Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 oct 2010 - Anul XV, nr. 233 (4524)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu: Vom merge cu grila de salarizare atât de mult cât ne permit condiţiile economice ale ţării

Luni, 4 Octombrie 2010 (16:43:37)

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că este primul care înţelege nemulţumirile sindicaliştilor din sistemul de învăţământ care vor protesta la Bucureşti, dar a spus că se va merge cu grila de salarizare atât de mult cât permit condiţiile economice.

Funeriu a afirmat că, în opinia sa, profesorii care în vara acestui an au ales să fie de partea elevilor ar trebui să fie primii care să reintre în parametri normali atunci când economia României va permite acest lucru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Vom merge cu grila de salarizare atât de mult cât ne permit condiţiile economice ale României de astăzi. România are o serie de constrângeri bugetare şi atât de mult cât se poate merge în cadrul acesta ministrul Educaţiei va fi alături de profesori în a obţine ceea ce li se cuvine în situaţia în care ne aflăm astăzi.
Prin ceea ce au făcut în vară, când au ales să fie de partea elevilor, profesorii ar trebui să fie primii care să reintre în parametri normali atunci când economia României va permite acest lucru", a afirmat ministrul Educaţiei.

Acesta s-a declarat convins că profesorii vor alege să îşi exprime doleanţele şi nemulţumirile într-un mod care să facă cinste meseriei.

"Duminică am discutat la telefon cu liderii FSLI, acum câteva zile şi cu liderii altor confederaţii. Sunt convins că profesorii vor alege să îşi exprime doleanţele, nemulţumirile într-un mod care să facă cinste meseriei pe care cu onoare o poartă. În vara acestui an, când profesorii au ales să fie în jurul elevilor şi să nu boicoteze examenele de sfârşit de an, au demonstrat că România se poate baza pe ei. Mesajul meu este să continuăm acest mod de a ne exprima public, sunt convins că o vor face. Sunt primul care le înţelege nemulţumirile şi multe dintre nemulţumirile lor, vreau să vă spun, căutăm soluţii", a spus Funeriu.

El a precizat că se poartă discuţii pe grila de salarizare din educaţie şi că aceasta va permite creşterea coeficienţilor de intrare în sistemul de învăţământ.

"Sunt discuţii acum pe grila de salarizare. Mi-am exprimat opţiunea ca în grilă să facem un efort pentru intrarea în sistem care nu e încurajantă pentru cadrele didactice. De aceea am insistat pentru creşterea coeficienţilor de intrare în sistem. Grila, la ora actuală, pe care suntem în discuţii cu sindicatele şi Ministerul Muncii, rezolvă parţial acest aspect. Coeficienţii de intrare în sistem permit o creştere salarială", a explicat Daniel Funeriu.

Acesta a susţinut că a cerut Ministerului Muncii să analizeze şi posibilitatea plafonării salariilor aferente posturilor de conducere - directori, inspectori - dar şi o repartizare justă a coeficienţilor celor care au funcţii administrative.

Funeriu a precizat că, marţi dimineaţă, va avea o întâlnire cu reprezentanţii Băncii Mondiale, după care îi va primi pe liderii de sindicat din sistemul de învăţământ care vor participa la acţiunea de protest.

"Am încercat în discuţii informale cu liderii sindicali să aşezăm relaţia minister - sindicate pe o bază cinstită şi corectă. Eu cred că am reuşit să facem paşi înainte în dobândirea încrederii reciproce", a conchis Funeriu.

Cadrele didactice afiliate la Federaţia "Spiru Haret" şi FEN vor protesta, marţi, la Palatul Cotroceni, fiind aşteptate mii de persoane, liderii sindicali spunând că locaţia acţiunii sindicale a fost astfel aleasă pentru că "tot ce se întâmplă rău în ţara asta îşi are originea la Cotroceni".

Cele două federaţii cer revenirea la un nivel decent al salariilor, finanţarea echitabilă a sistemului de învăţământ public, la nivelul necesar asigurării unui act educaţional de calitate, derularea unui proces de descentralizare corect şi coerent, stoparea desfiinţării abuzive a unor unităţi şcolare, depolitizarea sistemului de învăţământ.

Alte revendicări ale sindicaliştilor sunt adoptarea unui pachet legislativ complet în domeniul educaţiei, care să asigure stabilitatea sistemului şi calitatea, precum şi a unor olitici în domeniul învăţământului care să oprească migraţia cadrelor didactice.

Marţi, membrii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ vor participa la un miting la sediul Guvernului, urmat de un marş pe Calea Victoriei şi de proteste la sediile ministerelor Muncii şi Educaţiei. Liderii FSLI au anunţat că la acţiunea de protest vor participa aproape 10.000 de angajaţi din învăţământ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu: Vom merge cu grila de salarizare atât de mult cât ne permit condiţiile economice ale ţării.
 Vizualizări articol: 428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funeriu: Vom merge cu grila de salarizare atât de mult cât ne permit condiţiile economice ale ţării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei