Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 oct 2010 - Anul XV, nr. 233 (4524)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Flutur: Guvernul va emite o OUG pentru sprijinirea prin garantare a afacerilor tinerilor

Luni, 4 Octombrie 2010 (16:10:26)

Guvernul va emite o ordonanţă de urgenţă pentru susţinerea tinerilor între 18 şi 35 de ani prin acordarea din Fondul de garantare pentru IMM a unor ajutoare de stat sub formă de garanţii, a anunţat vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur.

Flutur a precizat că cei din Biroul Permanent Naţional al PDL au discutat despre aceste prevederi ale "Legii start-up".

Potrivit lui Gheorghe Flutur, pentru a beneficia de garanţii din fondul de garantare pentru IMM, trebuie să fie îndeplinite anumite condiţii, cum ar fi ca firmele să aibă minim doi angajaţi şi să reinvestească profitul.

"Guvernul, prin Ordonanţă de Urgenţă, intenţionează să emită un act normativ referitor la susţinerea tinerilor. E vorba despre legea start-up. Este o lege europeană. Este vorba de sprijinirea tinerilor între 18 şi 35 de ani. Acordarea din Fondul naţional de garantare a IMM a unor ajutoare de stat, ne referim aici la garanţii, funcţie de resursele pe care le avea Guvernul în perioada următoare, pe 2010, pe 2011, în condiţii pe care Guvernul le va cere prin acest act normativ. Şi aici trebuie să aibă minim doi angajaţi, să reinvestească profitul. Sunt facilităţi, scutiri la angajatori pentru fondul de sănătate şi pensii astfel încât să stimulăm apariţia acestor firme, a unor întreprinderi mici şi mijlocii care să-şi poată dezvolta afaceri", a precizat Gheorghe Flutur.

El a mai spus că aceste firme au nevoie de un plan de afaceri care să fie validat de Fondul pentru garantare a IMM şi să fie acceptat de bancă.

Potrivit lui Flutur, bugetul alocat pentru susţinerea tinerilor este un "buget limitat". "Vor fi câteva sute de firme susţinute în acest an şi câteva mii de firme vor fi sprijinite anul viitor. Ca schemă de finanţare este un plafon maxim de 100 mii de euro, până la 8% să beneficieze de garanţii de la Fondul naţional de garantare a IMM", a adăugat vicepreşedintele PDL.

"Acest proiect de lege, ordonanţă de urgenţă îl pregăteşte Guvernul şi astăzi a fost o prezentare în BPN", a adăugat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Guvernul va emite o OUG pentru sprijinirea prin garantare a afacerilor tinerilor.
 Vizualizări articol: 536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur: Guvernul va emite o OUG pentru sprijinirea prin garantare a afacerilor tinerilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei