Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 oct 2010 - Anul XV, nr. 231 (4522)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sondaj: Trei din cinci români consideră că presa din România este independentă

Vineri, 1 Octombrie 2010 (18:10:14)

Trei din cinci români consderă că în România mass-media sunt independente, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Compania de Cercetare Sociologică şi Branding (CCSB), la comanda Pro Democraţia.

Această opinie este împărtăşită de 62 la sută dintre cei intervievaţi, o opinie contrară având 31 la sută dintre repondenţi.

Un procent mai mare, de 69 la sută, dintre cei care au răspuns consideră că, în România, mass-media serveşte interesele populaţiei, un punct de vedere contrar fiind susţinut de 27 la sută dintre repondenţi.

La întrebarea "Cât de importantă este mass-media pentru democraţie?", 58 la sută dintre cei chestionaţi au răsuns "foarte importantă", 28 la sută - "destul de importantă", 8 la sută - "destul de puţin importantă" şi trei la sută - "deloc importantă".

Potrivit sondajului de opinie, 71 la sută dintre repondenţi au declarat că televizorul este, în general, principala sursă de unde îşi iau informaţiile, 13 la sută au afirmat că principala susrsă de informaţii este Internetul, 9 la sută - presa scrisă, iar 6 la sută - radioul.

Repondenţii au mai afirmat că, într-o zi normală din timpul săptămânii, petrec în medie 2,7 ore la televizor, 1,3 ore ascultând radioul, 0,8 ore citind presa scrisă şi 0,8 ore navigând pe Internet.

De asemenea, aproape jumătate dintre români consideră că politicienii nu gândesc niciodată ca oamenii obişnuiţi.

Studiul a fost realizat de Compania de Cercetare Sociologică şi Branding, în perioada 23-28 septembrie, pe un eşantion reprezentativ alcătuit din 1.017 persoane, sondajul de opinie având o marjă de eroare de plus minus 3,1 la sută.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sondaj: Trei din cinci români consideră că presa din România este independentă.
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sondaj: Trei din cinci români consideră că presa din România este independentă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei