Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 oct 2010 - Anul XV, nr. 231 (4522)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Schneider: Guvernul ne-a dat o singură şansă de renegociere, Ford nu mai poate amâna angajamentele

Vineri, 1 Octombrie 2010 (14:41:52)

Ford nu va putea să mai amâne angajamentele luate pentru fabrica de la Craiova, Guvernul de la Bucureşti oferind o singură şansă constructorului pentru renegocierea contractului, a declarat pentru MEDIAFAX Wolfgang Schneider, vicepreşedinte pe probleme guvernamentale şi de mediu al Ford Europa.

"Negociatorii contractului de la Craiova au spus foarte profesionist că ne dau o şansă să ne îndreptăm problemele, dar şi că este singura. Dacă se va repeta povestea, imaginea Ford în România va avea de suferit, însă nu se va întâmpla acest lucru. Reprezentanţii statului român au înţeles foarte bine care a fost motivul amânării angajamentelor, respectiv criza economică", a afirmat Schneider, prezent la salonul auto de la Paris.

El a adăugat că speră ca noua formă a contractului companiei americane cu statul român să fie semnată în luna octombrie, iar dacă nu, contractul va fi încheiat oricum până la sfârşitul anului.

Referitor la piaţa auto din România, Schneider spune că programul de înnoire a parcului de maşini este oportun, asta doar dacă nu se prelungeşte mai mult de trei ani.

"Peste trei ani de program «Rabla» ar putea fi periculoşi pentru piaţa auto, pentru că este o piaţă nerealistă. Rabla creşte piaţa artificial. Programul este o idee bună şi pentru anul care vine, când suntem încă în criză, însă nu şi pentru următorul, pentru că atunci când Rabla va ajunge la final, piaţa auto va suferi un colaps", a arătat reprezentantul Ford.

El a adăugat că piaţa europeană va dezvolta rapid o piaţa auto a maşinilor "verzi", iar România va fi una dintre ţările care vor crea programe de stimulare în acest sens.

Constructorul a convenit cu reprezentanţii AVAS să amâne finalizarea investiţiilor la uzina de la Craiova pentru anul 2013, iar producătorul auto nu trebuie să plătească penalităţile prevăzute în contract.

Astfel, în 2013 vor fi instalate la uzina din Craiova capacităţile de producţie necesare fabricării a 350.000 de unităţi pe an. Aproximativ 80% din producţia de la Craiova va fi exportată.

Ford Motor a achiziţionat în septembrie 2007 un pachet reprezentând 72,4% din acţiunile Automobile Craiova, pentru 57 milioane euro.

Potrivit contractului, Ford România trebuie să ajungă într-un interval de patru ani, până în septembrie 2011, la un volum de producţie de peste 250.000 unităţi, în caz contrar compania americană urmând să plătească statului daune de până la 25% din valoarea achiziţiei Automobile Craiova. Nivelul sancţiunilor ar fi scăzut, conform contractului, la 10% din valoarea contractului la o producţie între 200.000 şi 225.000 de vehicule şi la 5% dacă se vor construi între 225.000 şi 250.000 unităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Schneider: Guvernul ne-a dat o singură şansă de renegociere, Ford nu mai poate amâna angajamentele.
 Vizualizări articol: 517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Schneider: Guvernul ne-a dat o singură şansă de renegociere, Ford nu mai poate amâna angajamentele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei