Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 oct 2010 - Anul XV, nr. 231 (4522)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pârvulescu: Starea democraţiei nu e extraordinară şi s-ar putea înrăutăţi

Vineri, 1 Octombrie 2010 (16:24:00)

Preşedintele Asociaţiei ProDemocraţia Cristian Pârvulescu a declarat, vineri, la Congresul aniversar al Asociaţiei, că, în prezent, starea democraţiei nu este nici pe de parte extraordinară, arătând că această situaţie s-ar putea înrăutăţi în viitor.

Pârvulescu a vorbit, în deschiderea Congresului care aniversează 20 de ani de activitate a Asociaţiei ProDemocraţia, despre toate acţiunile la care a participat asociaţia de-a lungul anilor, enumerând, în acest sens, scrutinurile electorale locale, parlamentare, prezidenţiale începând cu anul 1990, referendumuri.

"Ne întrebam, în urmă cu câţiva ani, dacă nu cumva Asociaţia ProDemocraţia nu şi-a atins scopul şi ar fi cazul să se retragă. (...) Dar, în prezent, starea democraţiei nu este nici pe departe extraordinară şi situaţia ar putea să se înrăutăţească", a afirmat Cristian Pârvulescu.

El a spus că a crezut că votul face totul, dar a constatat că nu este aşa atâta timp cât nu există conştiinţă democratică, arătând că este necesar un efort de două generaţii ca democraţia să se consolideze.

Potrivit lui Pârvulescu, criza economică prin care trece ţara arată că "există şi situaţii dramatice în ceea ce priveşte percepţia asupra democraţiei", mulţi întrebându-se dacă democraţia merită să fie susţinută.

"De accea, credem că mai avem încă multe de făcut", a adăugat Cristian Pârvulescu, arătând că 20 de ani pentru o organizaţie neguvernamentală înseamnă foarte mult, având în vedere că majoritatea organizaţiilor care au plecat la drum odată cu ProDemocraţia, nu mai există.

"Dacă Asociaţia ProDemocraţia a rezistat 20 de ani, poate să mai meargă încă 20 ani, cu alte echipe", a mai spus Pârvulescu.

La lucrările Congresului aniversar sunt aşteptaţi să participe liderul PSD Victor Ponta şi vicepreşedintele PNL Mihai Voicu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pârvulescu: Starea democraţiei nu e extraordinară şi s-ar putea înrăutăţi.
 Vizualizări articol: 528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pârvulescu: Starea democraţiei nu e extraordinară şi s-ar putea înrăutăţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei