Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 sep 2010 - Anul XV, nr. 220 (4511)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vlădescu: La momentul creşterii TVA a fost evident că între mine şi Boc există o ruptură conceptuală

Duminică, 19 Septembrie 2010 (14:00:21)

Fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu a declarat, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV, că între el şi premierul Emil Boc, ca şi între primul ministru şi preşedintele Traian Băsescu, a existat "o ruptură conceptuală" în privinţa unor decizii guvernamentale.

Vlădescu a afirmat în emisiune că preşedintele Traian Băsescu l-a susţinut pentru funcţia de ministru al Finanţelor, dar ceea ce nu a funcţionat a fost relaţia sa cu prim-ministrul Emil Boc.

Întrebat din ce cauză s-a certat cu premierul, Vlădescu a respins acest termen, spunând că prim-ministrul şi ministrul de Finanţe sunt oameni maturi şi vin dintr-o lume în care nu cearta este cea care poate să genereze evoluţia, dar a menţionat că a avut cu Boc divergenţe de opinii.

"În mod evident, între opiniile mele şi opiniile primului-ministru, începând cu necesitatea ajustării cheltuielilor, sfârşind cu extinderea bazei de impozitare (...) în toate aceste zone, între opinia mea şi opinia primului-ministru au existat divergenţe. De-a lungul timpului, unele dintre soluţii au fost cele pe care le-am promovat şi susţinut eu, unele au fost cele susţinute de primul-ministru, vă dau exemplul introducerii TVA, în care opinia mea a fost contrară deciziei guvernului din acel moment", a explicat el.

Solicitat să precizeze de ce nu şi-a dat demisia aunci când s-a decis creşterea TVA, Sebastian Vlădescu a răspuns că nu a făcut acest gest întrucât demisia sa nu ar fi avut în acel moment nicio utilitate şi "nu ar fi generat decât mai multă instabilitate".

"Dar a fost evident că, în acel moment, între mine şi primul-ministru, la fel cum a fost evident că între prim-ministru şi preşedinte, există o ruptură conceptuală şi că fiecare dintre noi avem o altă concepţie despre ce este mai bine pentru România. Primul-ministru a avut puterea să-şi impună decizia, vom vedea rezultatele", a continuat el.

Întrebat dacă preşedintele vede lucrurile în economie diferit faţă de guvern sau de premier, Vlădescu a menţionat disputa, "care continuă", privind extinderea bazei de impozitare, privind pensiile, dar nu numai.

"Din acest punct de vedere, între viziunea preşedintelui, a mea, cred că pot menţiona într-o oarecare măsură chiar şi Banca Naţională, există o diferenţă", a mai spus el.

TVA a fost majorată la 1 iulie de la 19% la 24%, ca măsură compensatorie după ce Curtea Constituţională a respins reducerea pensiilor cu 15%, ca parte a unui pachet mai mare de iniţiative fiscale pentru a reduce deficitul bugetar în limita stabilită cu FMI.

Vlădescu a fost remaniat la începutul lunii septembrie, alături de alţi cinci miniştri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vlădescu: La momentul creşterii TVA a fost evident că între mine şi Boc există o ruptură conceptuală.
 Vizualizări articol: 384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vlădescu: La momentul creşterii TVA a fost evident că între mine şi Boc există o ruptură conceptuală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei