Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 sep 2010 - Anul XV, nr. 213 (4504)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicaliştii din învăţământ cer ignorarea politicienilor ce vor participa la deschiderea şcolii

Vineri, 10 Septembrie 2010 (13:54:29)

Federaţia Educaţiei Naţionale şi Federaţia Spiru Haret, unite vineri într-o alianţă a federaţiilor din învăţământ, solicită membrilor de sindicat să ignore politicienii care vor participa la festivităţile de deschidere a anului şcolar.

Federaţiile au anunţat că vor participa la mai multe acţiuni de protest în lunile care urmează, nemulţumiţi de scăderea salariilor în educaţie şi de disponibilizări.

Preşedintele Federaţiei Spiru Haret, Gheorghe Izvoranu, a declarat, vineri, că Alianţa federaţiilor din învăţământ este necesară din cauza situaţiei dezastroase în care se află România, în general, şi sistemul de învăţământ şi salariaţii din acest domeniu, în special, din cauza nevoii de unitate a acţiunii sindicale din învăţământ, din cazua creşterii credibilităţii acţiunilor sindicale atât în relaţia cu membri de sindicat cât şi în relaţiile cu alte structuri sindicale şi autorităţi.

Izvoranu a mai precizat că în perioada următoare membri Alianţa Federaţiilor din Învăţământ (AFI) vor ignora politicienii care vor participa la festivităţile de deschiderea anului şcolar 2010-2011 prin trimiterea unui apel către cadre didactice şi părinţi.

Sindicaliştii vor organiza un miting la Cotroceni, în 5 octombrie, cu coazia Zilei Mondiale a Educaţiei, vor depune memorii la Comisia Europeană, vor participa la euromitingul la Bruxelles din 29 septembrie.

Întrebat de ce FSLI şi Federaţia Alma Mater, celelalte federaţii sindicale din educaţie nu sunt prezent în această alianţă, preşedintele executiv al Spiru Haret, Marius Nistor, a motivat: "Pentru că noi am vrut şi am găsit puterea necesară să trecem peste tot ce ne separă".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii din învăţământ cer ignorarea politicienilor ce vor participa la deschiderea şcolii.
 Vizualizări articol: 718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii din învăţământ cer ignorarea politicienilor ce vor participa la deschiderea şcolii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei