Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 sep 2010 - Anul XV, nr. 213 (4504)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FSLI, surprinsă de neinvitarea sa în Alianţa sindicală din învăţământ

Vineri, 10 Septembrie 2010 (16:34:02)

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ îşi exprimă surprinderea faţă de poziţia colegilor din Federaţia Educaţiei Naţionale şi FSI Spiru Haret, care au hotărât să formeze o alianţă sindicală, fără să invite la discuţii şi reprezentanţii FSLI.

Federaţia Educaţiei Naţionale şi Federaţia Spiru Haret, unite vineri într-o alianţă a federaţiilor din învăţământ, au solicitat membrilor de sindicat să ignore politicienii care vor participa la festivităţile de deschidere a anului şcolar. Alianţa a anunţat că sindicaliştii vor participa la mai multe acţiuni de protest în lunile care urmează, nemulţumiţi de scăderea salariilor în educaţie şi de disponibilizări.

"Suntem de părere că unitatea şi solidaritatea ar trebui să caracterizeze mişcarea sindicală, în actualul context socio-economic al României. Experienţa mişcărilor sindicale, din ultima perioadă, ne-a demonstrat că pentru acţiuni de impact este nevoie de o forţă. În acest sens amintim opiniei publice că FSLI reprezintă interesele a peste 195 de mii de angajaţi din învățământ, respectiv 60 la sută din numărul total de salariaţi din educaţie", arată liderul Aurel Cornea al FSLI.

Potrivit lui Cornea, oamenii pe care FSLI îi reprezintă sunt în aşteptarea unor măsuri concrete, prin care să le fie apărate drepturile.

"FSLI a pus în aplicare deja un plan pentru spirijinirea membrilor de sindicat, cerând în instanţă acordarea drepturilor pierdute, după aplicarea măsurilor de austeritate. În aceste zile are loc întrunirea Colegiului Naţional al Liderilor FSLI. Scopul întâlnirii este acela de a identifica punct cu punct problemele pe care le au colegii noştri din fiecare judeţ", mai arată liderul.

În baza acestor analize, susţine Aurel Cornea, FSLI pregăteşte o strategie bine fundamentată pentru perioada următoare.

"În acest context, le transmitem colegilor din Alianţa federaţiilor din învăţământ că pot lua parte la acţiunile pe care FSLI le pregăteşte pentru viitor, întrucât nevoile şi intersele angajaţilor din învăţământ nu pot fi separate", spune Cornea.

Preşedintele Federaţiei Spiru Haret, Gheorghe Izvoranu, a declarat, vineri, că Alianţa federaţiilor din învăţământ este necesară din cauza situaţiei dezastroase în care se află România, în general, şi sistemul de învăţământ şi salariaţii din acest domeniu, în special, din cauza nevoii de unitate a acţiunii sindicale din învăţământ, din cazua creşterii credibilităţii acţiunilor sindicale atât în relaţia cu membri de sindicat cât şi în relaţiile cu alte structuri sindicale şi autorităţi.

Izvoranu a mai precizat că în perioada următoare membri Alianţa Federaţiilor din Învăţământ (AFI) vor ignora politicienii care vor participa la festivităţile de deschiderea anului şcolar 2010-2011 prin trimiterea unui apel către cadre didactice şi părinţi.

Sindicaliştii vor organiza un miting la Cotroceni, în 5 octombrie, cu coazia Zilei Mondiale a Educaţiei, vor depune memorii la Comisia Europeană, vor participa la euromitingul la Bruxelles din 29 septembrie.

Întrebat de ce FSLI şi Federaţia Alma Mater, celelalte federaţii sindicale din educaţie nu sunt prezent în această alianţă, preşedintele executiv al Spiru Haret, Marius Nistor, a motivat: "Pentru că noi am vrut şi am găsit puterea necesară să trecem peste tot ce ne separă".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FSLI, surprinsă de neinvitarea sa în Alianţa sindicală din învăţământ.
 Vizualizări articol: 662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FSLI, surprinsă de neinvitarea sa în Alianţa sindicală din învăţământ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei