Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 sep 2010 - Anul XV, nr. 213 (4504)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Berceanu: Ar fi fost desosebit de greu ca un nou Cabinet să obţină 236 de voturi în Parlament

Vineri, 10 Septembrie 2010 (16:36:34)

Liderul PDL Dolj, Radu Berceanu, a declarat, vineri, că a fost împotriva depunerii mandatului de către premierul Emil Boc, întrucât acest lucru ar fi însemnat numirea unui nou Guvern care ar fi trebuit să obţină 236 dintre voturile parlamentarilor, ceea ce ar fi fost "deosebit de greu".

Fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu a declarat, într-o conferinţă de presă, că s-a declarat deschis împotriva demisiei Cabinetului Boc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Eu am fost cât se poate de deschis împotriva ideii că depunerea mandatului de către Emil Boc şi, deci, căderea întregului Guvern este o soluţie. Eu am dat nişte argumente. În momentul căderii Guvernului, trebuie un nou prim-ministru, care nu ştiu cine e ăla. Dacă e din interior, mi-e greu să mi-l imaginez, dacă este din exterior, mi-e şi mai greu să mi-l imaginez, având suportul PDL în primul rând", a spus Berceanu.

El a adăugat că un nou premier ar fi însemnat formarea unui nou Guvern care să obţină votul majoritar al parlamentarilor, lucru "deosebit de greu" de realizat.

"Chiar dacă era un premier mesianic, trebuie un program de guvernare, o echipă, care să aibă suport şi care după acea să treacă. Când te duci tu cu o formulă dintr-asta în Parlament, trebuie tu să strângi 236 de voturi. Acel prim-ministru trebuie să fie atât de nemaipomenit, şi programul lui, şi echipa lui, încât să strângă 236 voturi. Mie mi s-a părut un lucru deosebit de greu, extrem de greu", a mai spus Radu Berceanu.

Preşedintele PDL Dolj a susţinut că, dacă un nou Cabinet s-ar fi prezentat în Parlament cu un program de guvernare în care ar fi fost trecute măsurile care ar fi necesar de adoptat, atunci noul Executiv nu ar lua nici zece la sută din votul parlamentarilor.

"Sigur, au fost unii care au fost pentru această variantă. Eu am fost împotriva ei. Nu pentru că mi se părea mie mai bună sau mai rea şi nici nu discut acest aspect. Pentru ca să spun cât e de bună sau de rea ar trebui să ştiu şi personajele, şi programul, şi alte amănunte. Pentru că dacă în acel program sunt scrise lucrurile pe care le ştiu eu că ar trebui făcute, şi nu vi le spun, programul acela nu ar lua nici 10 la sută, pentru că aşa e situaţia României", a mai spus Radu Berceanu.

Fostul ministru al Transporturilor a precizat că şi-a exprimat opţiunea pentru remanierea Guvernului, chiar dacă el a fost unul dintre membrii Cabinetului schimbaţi.

"Am fost cât se poate de clar, în întâlniri mai largi sau mai restrânse, în acest sens. Şi în continuare am aceeaşi părere, chiar dacă poate am avut o anumită legătură şi cu remaniabilii. Mi-am luat această responsabilitate", a mai spus Radu Berceanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berceanu: Ar fi fost desosebit de greu ca un nou Cabinet să obţină 236 de voturi în Parlament.
 Vizualizări articol: 647 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berceanu: Ar fi fost desosebit de greu ca un nou Cabinet să obţină 236 de voturi în Parlament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei