Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 sep 2010 - Anul XV, nr. 211 (4502)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD a adus în Parlament două urne cu siglele PDL şi UNPR, în care au introdus bani

Miercuri, 8 Septembrie 2010 (18:11:51)

Deputaţii PSD au protestat, marţi, faţă de modificarea componenţei Comisiei de Regulament, aducând în plenul Camerei două urne, cu siglele PDL şi UNPR, în care au introdus hârtii tipărite ca bancnote, dar şi bani.

Deputaţii PSD au protestat faţă de intenţia majorităţii parlamentare de a modifica Regulamentul Camerei Deputaţilor, prin includerea în componenţa Comisiei de Regulament şi a unui reprezentant al grupului independenţilor.

Social-democraţii au instalat, pe scările din faţa plenului, înaintea votului final, două cutii de carton, de dimensiuni diferite, reprezentând două urne.

Cutia mai mare avea pe părţile laterale sigla PDL, iar pe latura de sus cineva scrisese: "Daţi-i lui Băsescu! Să trăiască bine!".

Cutia mai mică avea pe laturile vizibile sigle ale UNPR.

Deasupra ambelor cutii, dar şi în fanta făcută pentru ca acestea să imite două urne de vot, hârtii A4 tăiate în două şi tipărite cu imaginile bancnotelor de 100 şi 200 lei.

La votul deputaţilor privind propunerea de modificare a componenţei Comisiei de Regulament, reprezentanţii PSD şi PNL au părăsit plenul, aducând cele două cutii pe culoarul din faţa sălii de plen.

Lângă cele două cutii se aflau deputaţii PSD Nicolae Bănicioiu, Oana Mizil şi Mircea Drăghici.

"Le dăm bani la PDL, ca să nu mai fure de la români. Daţi un leu pentru pedeleu", a spus Drăghici, scoţând din portofol o bancnotă de un leu şi introducând-o în cutia cu sigla PDL.

Bănicioiu a susţinut că gestul deputaţilor PSD a fost făcut pentru a arăta că disputa din plen dintre reprezentanţii puterii şi cei ai opoziţiei a fost determinată de motive financiare.

"Toată cearta asta din Parlament a fost pentru că a trebuit să dea o maşină şi o secretară unuia de la UNPR. Pot să ia banii de aici (din cutii - n.r.) şi să îi ducă la cabinet la doamna Anastase, că e aproape cabinetul. Rugămintea este să nu mai fure de la români, să ia de aici", a spus el.

Şi Bănicioiu a scos din portofel o bancnotă de un leu, introducând-o în cutia mai mare, cu sigla PDL.

"Asta este mai mică pentru că ei fură mai puţin, dar pentru că sunt mai puţini", a continuat el, indicând spre cutia mai mică, inscripţionată cu sigla UNPR.

"Eu cred că cei de la UNPR s-au obişnuit cu euroi, să le dăm euro, nu?", a intervenit Oana Mizil, scoţând din portofel o monedă de un euro, pe care a lăsat-o pe cutie.

Deputaţii PSD şi PNL au protestat faţă de propunerea PDL, UNPR şi UDMR de schimbare a componenţei Comisiei de Regulament prin introducerea unui nou membru, Eugen Nicolicea, reprezentant al grupului independenţilor afiliaţi la UNPR.

În opinia opoziţiei, modificarea era neregulamentară întrucât un articol din Regulament prevede că în comisiile permanente şi în Biroul Permanent sunt reprezentate grupurile parlamentare constituite iniţial în Parlament, după alegeri.

Argumentul majorităţii proguvernamentale a fost că prevederea referitoare la Comisia de Regulament este distinctă de cea referitoare la celelalte comisii, având şi altă componenţă, formată din câte un reprezentant al fiecărui grup parlamentar, indiferent dacă a fost constituit pe baza algoritmului politic rezultat din alegeri sau a fost constituit ulterior.

Deputatul independent Eugen Nicolicea a fost desemnat, miercuri, de plenul Camerei, cu 133 de voturi "pentru", 3 voturi "împotrivă" şi o abţinere, drept membru în Comisia de regulament, PSD şi PNL contestând votul şi invocând absenţa cvorumului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD a adus în Parlament două urne cu siglele PDL şi UNPR, în care au introdus bani.
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD a adus în Parlament două urne cu siglele PDL şi UNPR, în care au introdus bani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei