Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 aug 2010 - Anul XV, nr. 197 (4488)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iacob: Incendiul de la Giuleşti a avut două etape, cauza fiind un conductor improvizat

Luni, 23 August 2010 (18:02:14)

Procurorul şef Marius Iacob a declarat, luni, că incendiul de la Maternitatea Giuleşti a avut două etape, pornind de la un conductor electric improvizat, după care s-a extins foarte rapid la contactul cu aerul comprimat şi oxigenul de la aparatele din Secţia de Terapie Intesivă.

"Raportul tehnico-ştiinţific al Inspectoratului Teritorial de Muncă de determinare a incendiului a stabilit ca împrejurare principală co-existenţa unor conductori electrici improvizaţi. (...) Incendiul a avut două faze. Prima în mediul normal, însă s-a extins foarte rapid în momentul în care a intrat în contact cu aerul comprimat şi oxigenul scurs în salon", a spus Marius Iacob.

Procurorul şef a declarat, pentru MEDIAFAX, că, potrivit specialiştilor, cazul de la Maternitatea Giuleşti este "unic în lume", avându-se în vedere numărul victimelor, vârsta acestora şi modul în care s-a produs.

În declaraţia de presă de luni, procurorul Marius Iacob a afirmat că flacăra a cuprins zece la sută din încăperea unde se aflau bebeluşii. în primă fază arzând "în mediul normal", asistenta medicală ce avea ca obligaţie să supravegheze salonul lipsind cel puţin 12 minute.

Asistenta medicală Florentina Cârstea a luat la cunoştinţă, luni, învinurile ce îi sunt aduse, fiind începută urmărirea penală împotriva ei, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.

Ea urmează să fie audiată, a spus Marius Iacob.

Potrivit procurorului şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului instanţei supreme, Marius Iacob, asistenta medicală nu avea ce să caute în alte saloane ale maternităţii, în condiţiile în care responsabilitatea sa era doar supravegherea pacienţilor din Secţia de Terapie Intensivă prematuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iacob: Incendiul de la Giuleşti a avut două etape, cauza fiind un conductor improvizat.
 Vizualizări articol: 739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iacob: Incendiul de la Giuleşti a avut două etape, cauza fiind un conductor improvizat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei