Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 aug 2010 - Anul XV, nr. 188 (4479)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bugetele CFR Călători şi RAAN vor fi suplimentate pentru reglarea unor datorii între firme şi buget

Joi, 12 August 2010 (14:29:40)

Bugetul CFR Călători şi cel al Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare vor fi suplimentate de Guvern pentru acoperirea unor datorii faţă de alte companii, inclusiv către E.ON Gaz, condiţia fiind însă ca sumele astfel încasate de către furnizorul de gaze să fie vărsate la buget ca dividende

Mecanismul de reglare a datoriilor între companii şi buget este prevăzut în proiectul primei rectificări bugetare din acest an, obţinut de MEDIAFAX.

Documentul prevede că în bugetul Ministerului Transporturilor este cuprinsă şi suma de 210,6 milioane lei pentru CFR Călători, din care 143,9 milioane lei va fi virată de aceasta exclusiv pentru achitarea obligaţiilor Companiei Naţionale Căi Ferate CFR către bugetul de stat, diminuându-se astfel şi obligaţiile CFR Călători către CFR.

Din suma totală de 210,6 milioane lei, cu restul de 66,6 milioane lei vor fi plătite obligaţiile restante ale CFR către E.ON Moldova Furnizare, dar numai în cazul în care conducerea companiei furnizoare va aproba cesionarea creanţelor în favoarea E.ON Gaz România şi E.ON Gaz Distribuţie, iar acestea vor aproba ca suma încasată să fie utilizată pentru plata dividendelor cuvenite bugetului de stat.

Suma va fi virată direct de către CFR Călători către E.ON Gaz România (45,5 milioane lei) şi E.ON Gaz Distribuţie (21.09 milioane lei), pentru acoperirea creanţelor cesionate în favoarea acestora de E.ON Moldova Furnizare.

Compania Naţională Căi Ferate îşi va opera în contabilitatea proprie diminuarea obligaţiilor restante la E.ON Moldova Furnizare şi la bugetul de stat, pe baza extrasului de cont prezentat de CFR Călători.

Din bugetul aprobat Ministerului Transporturilor vor fi suportate şi subvenţiile aferente lucrărilor executate şi neplătite în anul 2009.

Documentul mai stabileşte că din bugetul Ministerului Economiei vor fi alocate 124 milioane lei pentru lucrări de modernizare şi punere în siguranţă a instalaţiilor de la Uzina de apă grea din cadrul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN), fonduri pe care regia le va utiliza însă pentru plata obligaţiilor sale către bugetul de stat, bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, bugetul asigurărilor sociale de stat şi bugetul asigurărilor pentru şomaj (34,7 milioane lei) şi pentru plata obligaţiilor comerciale faţă de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia Târgu Jiu (89,2 milioane lei).

La rândul său, SNLO Târgu Jiu va utiliza suma încasată de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare pentru plata obligaţiilor sale către bugetul de stat, bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, bugetul asigurărilor sociale de stat şi bugetul asigurărilor pentru şomaj.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetele CFR Călători şi RAAN vor fi suplimentate pentru reglarea unor datorii între firme şi buget.
 Vizualizări articol: 405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bugetele CFR Călători şi RAAN vor fi suplimentate pentru reglarea unor datorii între firme şi buget0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei