Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 iul 2010 - Anul XV, nr. 161 (4452)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Diaconu: PC a decis să se opună prin toate mijloacele impozitării pensiilor

Luni, 12 Iulie 2010 (15:02:32)

Vicepreşedintele PC Bogdan Diaconu a declarat, luni, că partidul a decis să se opună prin toate mijloacele impozitării pensiilor anunţate şi propuse de preşedintele Băsescu, apreciind că acesta este o măsură antinaţională şi inumană, ce dovedeşte "o cruzime fără seamăn" din partea şefului statului.

Potrivit lui Diaconu, şefului statului nu îi pasă că pensionarii din România vor rămâne fără bani de pâine şi de medicamente, acesta dezvoltând, în opinia sa, o adevărată obsesie faţă de pensionari, pe care ţine neapărat să îi condamne la moarte prin sărăcie.

"Mai grav este că preşedintele Traian Băsescu continuă să învrăjbească categoriile sociale încercând să plaseze vina asupra creşterii TVA pe pensionari. Nu pensionarii sunt de vină pentru creşterea TVA, ci dumneavoastră, împreună cu premierul Emil Boc", s-a adresat el şefului statului.

Diaconu a arătat că orice diminuare a veniturilor pensionarilor este o măsură criminală. "Avertizăm membrii PDL, UDMR şi UNPR să nu devină părtaşi la acest act criminal de exterminare a bătrânilor acestei ţări", a mai spus Bogdan Diaconu.

El a făcut un apel la toate forţele politice şi civice ale României să condamne public şi să lupte deschis împotriva impozitării pensiilor, "măsură demnă de o armată de ocupaţie, nu de o conducere democratică".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, în comuna nemţeană Doljeşti, unde localnicii i s-au plâns de creşterea preţurilor, că TVA "trebuie dată înapoi jos" şi că toate pensiile trebuie impozitate.

În timpul vizitei preşedintelui Traian Băsescu în comuna nemţeană Doljeşti, localnicii s-au plâns de creşterea TVA, de reducerea ajutorului de şomaj şi a indemnizaţiei pentru persoanele cu handicap, iar preşedintele le-a răspuns că pe lângă acestea vor trebui impozitate toate pensiile.

O bătrână i s-a plâns preşedintelui că are pensie mică şi l-a rugat să nu se taie pensiile. "Nu se vor tăia, se vor impozita", a spus Băsescu. Femeia i-a mai spus preşedintelui că nu are din ce să trăiască şi că s-a scumpit şi pâinea. Preşedintele i-a spus că pâinea s-a scumpit din cauza creşterii TVA. "TVA trebuie dat înapoi jos", a răspuns Traian Băsescu.

Traian Băsescu a declarat, joi seară, la TVR, că există o dificultate în relaţia sa cu Guvernul plecând de la faptul că nu poate accepta ideea că se spune că trebuie reduse cheltuielile cu salariile şi cu personalul şi, de fapt, aceste cheltuieli cresc.

"Au crescut cheltuielile. Sigur, e un soi de autonomie prost înţeleasă în administraţia locală. Ei cred că-şi pot permite orice din punct de vedere al salarizării, după care să ceară bani la bugetul de stat pentru investiţii. Nu se mai poate întâmpla aşa ceva. Este foarte adevărat, repet, foarte adevărat, că şi Guvernul una a spus şi alta a făcut. Şi în aparatul central au crescut cheltuielile cu salariile, ceea ce motivează, dacă vreţi, o oarecare, să spunem dificultate a relaţiei mele cu Guvernul în ansamblul lui", a spus Băsescu.

Şeful statului a mai precizat că este un adversar al creşterii TVA, menţionând că soluţia cea mai bună este scăderea cheltuielilor publice. El a susţinut că premierul Emil Boc ar fi putut, probabil, să-şi asume, prin OUG, impozitarea pensiilor ca alternativă la creşterea TVA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diaconu: PC a decis să se opună prin toate mijloacele impozitării pensiilor.
 Vizualizări articol: 434 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diaconu: PC a decis să se opună prin toate mijloacele impozitării pensiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei