Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 iul 2010 - Anul XV, nr. 160 (4451)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mihai Capră: La Galaţi trebuie construit urgent un dig puternic de-a lungul Dunării

Duminică, 11 Iulie 2010 (14:11:02)

Secretarul de stat în MAI Mihai Capră a declarat, duminică, la Galaţi, că, deşi Dunărea nu mai reprezintă un pericol pentru municipiul Galaţi, autorităţile locale trebuie să realizeze de urgenţă un studiu de fezabilitate pentru construcţia unui dig puternic, de apărare, de-a lungul fluviului.

"Va trebui să se realizeze un astfel de dig, pentru că nu putem de fiecare dată când creşte Dunărea să lucrăm ca la piramide", a declarat, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat Ministerul Administraţei şi Internelor, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, digul de apărare de la Dunăre ar trebui construit nu doar în zona portuară şi economică a oraşului, ci şi pentru protejarea falezei inferioare, acum inundată, care este unicul loc de relaxare şi promenadă al gălăţenilor.

Capră a avertizat că faleza inferioară a Dunării va fi distrusă, din cauza fenomenului de tasare, în cazul în care nu va fi protejată cu un dig.

În ceea ce priveşte modul de administrare a digurilor de protecţie, secretarul de stat a spus că se intenţionează o modificare legislativă, însă nu în sensul trecerii administrării digurilor din subordinea ANIF în cea a primăriilor.

"Modificarea pe care dorim să o facem este ca ANIF să intre în competenţa Apelor Române, pentru că la ora asta o parte din diguri ţin de Apele Române, unele de ANIF. Dar a da digurile în subordine primăriilor nu cred că e cea mai bună soluţie", a declarat Mihai Capră.

Nivelul Dunării la Galaţi era, duminică la prânz, de 652 de centimetri, în scădere cu patru centimetri faţă de cât s-a înregistrat în cursul dimineţii.

La începutul acestei săptămâni, la Galaţi a fost ridicat un dig protecţie a oraşului, pe o lungime de 4,5 kilometri, în condiţiile în care era prognozată o viitură pe Dunăre care ar fi putut inunda oraşul. Digul este format din saci umpluţi cu nisip, aşezaţi deasupra digului de beton existent. În prelungire, pe două străzi ale cartierului Valea Oraşului există hidrobaraje care au la bază peste 250.000 de saci cu nisip.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mihai Capră: La Galaţi trebuie construit urgent un dig puternic de-a lungul Dunării.
 Vizualizări articol: 404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mihai Capră: La Galaţi trebuie construit urgent un dig puternic de-a lungul Dunării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei