Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 iul 2010 - Anul XV, nr. 157 (4448)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Automobile Dacia va produce motoare Euro 5 pentru mărcile Dacia, Renault, Nissan şi Renault Samsung

Miercuri, 7 Iulie 2010 (17:25:06)

Automobile Dacia va începe să producă motoare Euro 5, destinate modelelor mărcilor Dacia, Renault, Nissan şi Renault Samsung, prin introducerea în fabricaţie a unei noi familii de propulsoare şi adaptarea uneia care se încadrează acum în norma de poluare Euro 4.

La uzina de la Mioveni va fi pusă în funcţiune o linie de producţie pentru noua familie de motoare Euro 5, care va cuprinde propulsoarele H4şi H5.

Acestea vor echipa modele ale Renault, Nissan, Dacia şi Renault Samsung, a declarat pentru MEDIAFAX vicepreşedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe.

Motoarele din familia H sunt dezvoltate de Renault în colaborare cu Nissan. În prezent, motoarele din familia H echipează modele precum Renault Samsung SM3 şi Renault Megane.

De asemenea, motorul K7 va fi adaptat astfel încât să treacă de la Euro 4 la cea Euro 5, au precizat reprezentanţii Biroului de comunicare al Automobile Dacia.

Compania produce în prezent trei tipuri de motoare, încadrate în Euro 4, respectiv modelele pe benzină K7J, K7M şi propulsorul diesel F8Q. Motorizarea Euro 5 este disponibilă în prezent pentru versiunile 4X4 ale modelului Duster, o variantă Sandero şi una Logan, însă propulsoarele sunt importate de la alte uzine ale grupului Renault.

Anul trecut, la uzina mecanică Dacia au fost fabricate 273.559 motoare pe benzină de 1,4 litri şi 1,6 litri şi diesel de 1,9 litri. Automobile Dacia a vândut anul trecut 311.282 de vehicule, cu 20 % mai mult faţă de 2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Automobile Dacia va produce motoare Euro 5 pentru mărcile Dacia, Renault, Nissan şi Renault Samsung.
 Vizualizări articol: 555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Automobile Dacia va produce motoare Euro 5 pentru mărcile Dacia, Renault, Nissan şi Renault Samsung0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei