Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 iun 2010 - Anul XV, nr. 140 (4431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicaliştii anunţă pichet la Cotroceni în 25 iunie şi depun plângeri împotriva statului la OIM

Joi, 17 Iunie 2010 (17:19:25)

Cele cinci confederaţii sindicale vor organiza, în 25 iunie, după decizia Curţii Constituţionale în cazul măsurilor de austeritate, un pichet cu 3.000 de oameni la Palatul Cotroceni, pentru a-i cere preşedintelui să retrimită legile în Parlament şi vor depune plângere împotriva statului la OIM.

Preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a anunţat, joi după-amiază, în urma întâlnirii cu reprezentanţii celor cinci confederaţii sindicale, că a fost stabilit un nou plan de acţiune împotriva măsurilor de austeritate decise de Guvern, care vizează un pichet la Palatul Cotroceni, depunerea unei plângeri împotriva statului la Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) şi obţinerea unei rezoluţii speciale pentru salariaţii şi pensionarii români de la Confederaţia Internaţională a Sindicatelor.

Hossu a anunţat că pichetul de la Palatul Cotroceni va avea loc în 25 iunie, după aflarea rezultatului deciziei Curţii Constituţionale în cazul măsurilor de austeritate, la care ar urma să participe 3.000 de oameni, pentru a înmâna preşedintelui o scrisoare în care îi vor solicita să respingă cele două legi privind, printre altele, reducerea salariilor cu 25 la sută şi a pensiilor cu 15 la sută şi să le returneze în Parlament.

Liderul "Cartel Alfa" a recunoscut că sindicaliştii nu cred în eficienţa protestului din 25 iunie, dar vor recurge la el pentru a nu fi acuzaţi că nu au apelat şi la ultima cale de a împiedica aplicarea reducerilor de salarii şi de pensii.

"Nu credem că această acţiune va avea impact, dar trebuie să îl responsabilizăm pe preşedinte, să încercăm să îl facem să înţeleagă că metodele pot fi îmbunătăţite şi că trebuie să respingă legile, pentru repartizarea uniformă a responsabilităţilor", a spus Hossu.

Confederaţiile sindicale au mai decis ca din 15 iulie să acorde asistenţă tuturor pensionarilor care doresc să dea în judecată Guvernul, atât la nivel naţional, cât şi la CEDO.

Hossu a mai spus că, cel mai probabil, acţiunile în justiţie vor începe la 1 august, după ce pensiile vor fi diminuate.

De asemenea, pe parcursul lunii august confederaţiile sindicale vor începe noi consultări asupra modului de acţiune, care se va finaliza spre sfârşitul lunii, astfel încât de la începutul lunii septembrie să se aplice noul plan de acţiune.

Liderii sindicali vor iniţia şi o campanie din partea cetăţenilor, astfel încât oamenii din fiecare colegiu parlamentar să trimisă scrisori senatorilor şi deputaţilor care îi reprezintă şi care au votat împotriva moţiunii de cenzură, pentru a le reaminti că au fost votaţi, dar că de acum nu vor mai fi susţinuţi.

Întrebat la ce se referă rezoluţia specială de la Confederaţia Internaţională a Sindicatelor, din care fac parte 176 de confederaţii sindicale din toată lumea, Hossu a spus că aceasta va fi un protest adresat tuturor statelor prin care li se va cere să nu transfere responsabilitatea crizei în acţiuni îndreptate doar împotriva cetăţenilor.

Curtea Constituţională ia în discuţie, în 24 iunie, sesizările Înaltei Curţi de Casaţie şi Justişie şi ale parlamentarilor privind neconstituţionalitatea măsurilor de austeritate ale Guvernului.

Premierul Emil Boc a venit, în 7 iunie, în faţa Parlamentului, pentru angajarea răspunderii Guvernului pentru două proiecte de lege care prevăd, printre altele, reducerea salariilor bugetarilor cu 25 la sută şi a pensiilor cu 15 la sută.

PSD a depus în aceeaşi zi moţiunea de cenzură cu titlul "Opriţi genocidul social!, care a fost respinsă, marţi, în Parlament.

Potrivit Constituţiei, dacă Guvernul nu a fost demis în urma moţiunii de cenzură, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii anunţă pichet la Cotroceni în 25 iunie şi depun plângeri împotriva statului la OIM.
 Vizualizări articol: 578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii anunţă pichet la Cotroceni în 25 iunie şi depun plângeri împotriva statului la OIM0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei