Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 mai 2010 - Anul XV, nr. 123 (4414)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu:Guvernul a aplicat măsuri radicale de austeritate pentru menţinerea acordurilor cu FMI şi UE

Vineri, 28 Mai 2010 (17:14:48)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, vineri, că Executivul a aplicat măsuri radicale, de austeritate bugetară, cu impact social sever pentru menţinerea acordurilor cu FMI şi UE şi asigurarea sustenabilităţii şi predictibilităţii bugetare, la forumul oamenilor de afaceri turci şi români.

Demnitarul a susţinut că Guvernele şi operatorii economici trebuie să "strângă rândurile" pentru a proteja mediul de afaceri, locurile de muncă şi sustenabilitatea economică pe termen lung.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a deschis, vineri, forumul economic al oamenilor de afaceri din Turcia şi România. El a declarat că la reuniune se discută proiecte şi perspective de afaceri, ceea ce reprezintă răspunsul corect la provocările pe care recesiunea le aduce în faţa guvernelor, cetăţenilor şi a comunităţilor de afaceri, potrivit unui comunicat de vineri al Ministerului Justiţiei.

"Guvernul din care fac parte a decis aplicarea unor măsuri radicale, de austeritate bugetară, cu impact social sever. Scopul urmărit este menţinerea acordurilor cu FMI şi UE şi asigurarea sustenabilităţii şi predictibilităţii bugetare pe termen mediu şi lung. La rândul lor, acestea sunt menite să asigure un mediu investiţional sănătos şi păstrarea sau crearea de locuri de muncă", a spus Cătălin Predoiu.

Ministrul Justiţiei a mai spus că speră că aprobarea acestor măsuri de Parlament şi menţinerea lor după un eventual control al Curţii Constituţionale, să asigure stabilitatea politică necesară implementării lor.

De asemenea, el a anunţat că Executivul de la Bucureşti va continua să promoveze măsuri stimulative pentru ieşirea din recesiune.

"Succesul acestor măsuri depinde însă şi de răspunsul mediului de afaceri, dar şi al salariaţilor din sectorul public şi privat. Guvernul singur nu poate asigura redresarea, este nevoie de concentrarea şi conjugarea eforturilor cetăţenilor, patronatelor şi sindicatelor", a mai spus Predoiu.

De asemenea, ministrul Justiţiei a spus că cei afectaţi de reducerile salariale şi sociale trebuie să fie convinşi ca efortul Guvernului nu se reduce la aceste măsuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu:Guvernul a aplicat măsuri radicale de austeritate pentru menţinerea acordurilor cu FMI şi UE.
 Vizualizări articol: 565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu:Guvernul a aplicat măsuri radicale de austeritate pentru menţinerea acordurilor cu FMI şi UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei