Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 apr 2010 - Anul XV, nr. 87 (4378)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Papa Benedict al XVI-lea a împlinit 83 de ani, în 24 aprilie se împlinesc cinci ani de pontificat

Vineri, 16 Aprilie 2010 (19:56:44)

ÎPS Ioan Robu îl felicită, vineri, pe Papa Benedict al XVI-lea cu ocazia aniversării a 83 de ani de viaţă, anunţând totodată că în 24 aprilie se vor împlini cinci ani dePontificat, de aceea, timp de o săptămână, în Arhidiaceza de Bucureşti preoţii vor face rugăciuni speciale pentru Suveranul Pontif.

Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti a anunţat, într-un comunicat de presă, că vineri Suveranul Pontif Papa Benedict al XVI-lea aniversează împlinirea a 83 de ani de viaţă. Totodată, la 19 aprilie se vor împlini cinci ani de la alegerea sa pe Scaunul lui Petru, iar în 24 aprilie, cinci ani de la începutul solemn al Pontificatului său.

Cu ocazia acestei triple aniversări a Papei Benedict al XVI-lea, Înalt Preasfinţitul Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, i-a trimis Sfântului Părinte o telegramă de felicitare.

În mesajul său, ÎPS Ioan Robu îl asigură pe Suveranul Pontif de "iubirea sinceră, comuniunea neabătută şi ascultarea filială către Vicarul lui Cristos pe pământ" a catolicilor din Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti.

În încheiere, Arhiepiscopul Ioan Robu îi urează Suveranului Pontif ca "Domnul Isus, Regele Biruitor, speranţa noastră, prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria, ajutorul creştinilor să îi dea bogăţia harurilor şi a bucuriilor pascale, o sănătate cât mai bună, tărie, statornicie şi o abundentă revărsare a Duhului Sfânt şi a darurilor sale, pentru a-i putea întări în credinţă pe toţi şi pentru a învinge răul".

De asemenea, ÎPS Ioan Robu cere de la Papa Benedict al XVI-lea "Binecuvântarea Apostolică pentru Biserica noastră locală, pentru Patria noastră şi pentru poporul nostru".

Arhiepiscopul Mitropolit Ioan Robu le-a cerut preoţilor din Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti ca, împreună cu credincioşii din comunităţile pe care le păstoresc, în perioada 18-25 aprilie, să înalţe rugi în cadrul Sfintelor Liturghii, prin rugăciunea Sfântului Rozariu şi prin Adoraţie Euharistică, pentru Sfântul Părinte Papa şi pentru Biserica întreagă, a precizat sursa citată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Papa Benedict al XVI-lea a împlinit 83 de ani, în 24 aprilie se împlinesc cinci ani de pontificat.
 Vizualizări articol: 339 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Papa Benedict al XVI-lea a împlinit 83 de ani, în 24 aprilie se împlinesc cinci ani de pontificat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei