Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 mar 2010 - Anul XV, nr. 61 (4352)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dandea: "Cartel Alfa" decide vineri, după întâlnirea cu premierul Boc, dacă va continua protestele

Luni, 15 Martie 2010 (14:52:07)

CNS "Cartel Alfa" va continua protestele anunţate, o decizie de renunţare la calendarul stabilit deja putând fi luată vineri, după discuţiile cu premierul Emil Boc, dacă vor fi găsite soluţii de compromis, a declarat, luni, vicepreşedintele confederaţiei, Petru Dandea.

"«Cartel Alfa» continuă, până vineri, acţiunile de protest anunţate. Vom vedea după discuţiile cu premierul dacă e cazul să ne oprim. Sperăm să ajungem la soluţii de compromis", a declarat Dandea, după discuţiile de la Ministerul Muncii.

Liderul sindical a spus că la întâlnirea cu premierul se va discuta şi despre decizia Guvernului de a amâna plata salariilor câştigate în instanţă, pentru perioada 2011 - 2013.

"Este unul dintre subiectele fierbinţi în discuţiile cu premierul. Din punctul nostru de vedere este o interferenţă a puterii executive în puterea judecătoarească, fapt inacceptabil din punct de vedere al statului de drept", a mai spus Dandea.

Potrivit liderului sindical, vineri se va mai discuta despre Legea unitară de salarizare,majorarea salariului minim şi amendamentele la proiectul de lege a pensiilor.

Aproximativ 200 de sindicalişti de la Confederaţia "Cartel Alfa" au pichetat, vineri, sediul Guvernului, după protest fiind invitaţi la discuţii de premierul Emil Boc.

Sindicaliştii au stabilit să se întâlnească, în această săptămână cu reprezentanţi ai ministerelor Muncii, al Finanţelor, al Internelor şi al Justiţiei, pentru discuţii legate de amendamentele lor la actele normative privind salarizarea unică şi pensiile, urmând să facă, apoi, cu Emil Boc o evaluare a rezultatelor.

După întâlnirea de luni de la Ministerul Muncii, sindicaliştii se vor întâlni miercuri, cu reprezentanţi ai Finanţelor, ai Justiţiei şi ai Ministerului de Interne.

După aceste întâlniri, la finalul săptămânii viitoare, sindicatele împreună cu premierul Emil Boc vor face o evaluare a discuţiilor pentru a găsi soluţii la revendicări.

Sindicaliştii de la "Carte Alfa" au anunţat, în urmă cu o săptămână, că încep pichetările în teritoriu, nemulţumiţi de proiectul Legii pensiilor şi de Legea salarizării unitare, urmând ca în ziua votului Legii pensiilor din Camera Deputaţilor să organizeze un miting în Capitală, la care să participe 10.000 de oameni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dandea: "Cartel Alfa" decide vineri, după întâlnirea cu premierul Boc, dacă va continua protestele.
 Vizualizări articol: 571 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dandea: "Cartel Alfa" decide vineri, după întâlnirea cu premierul Boc, dacă va continua protestele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei