Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 ian 2010 - Anul XV, nr. 12 (4303)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAE avertizează că luni e posibilă blocarea temporară a frontierei greco-bulgare

Duminică, 17 Ianuarie 2010 (17:07:07)

MAE avertizează că, începând de luni, este posibilă blocarea temporară, de către fermieri eleni protestatari, a punctelor de trecere la frontiera de nord a Greciei, precum şi a autostrăzilor Atena-Lamia şi Egnatia, care fac legătura între vestul şi estul Greciei.

Ministerul recomandă în acest context cetăţenilor români care doresc să se deplaseze în Grecia sau care revin din această ţară să se informeze în prealabil în legătură cu posibilitatea trecerii frontierei terestre din nordul Greciei.

MAE atrage atenţia asociaţiilor transportatorilor rutieri din România şi persoanelor care se deplasează individual în zonele menţionate că în următoarele zile "există un pericol real de blocare atât a căilor rutiere, dar şi a punctelor de trecere a frontierei din nordul Greciei".

Potrivit MAE, protestatarii eleni, care se află într-un diferend cu autorităţile de la Atena, intenţionează blocarea autostrăzilor Atena-Lamia şi Egnatia, care fac legătura între vestul şi estul Greciei.

Fermierii din regiunea Serres ar putea bloca autostrada care duce spre Bulgaria şi principalul punct vamal de la frontiera cu această ţară, Promachonas. Fermierii din zonele Larissa şi Thessalia intenţionează să blocheze autostrada Atena-Salonic, în punctele Nikaia şi Tempi, informează sursa citată.

Ministerul reaminteşte că blocaje similare au mai avut loc în anul 2009 şi au durat peste 30 zile, afectând transportul internaţional de mărfuri şi de persoane în zonă.

Ministerul român de Externe susţine că Ambasada României la Atena este în contact cu autorităţile elene, iar Consulatul general al României la Salonic monitorizează evoluţia situaţiei de la graniţa de nord a Greciei şi este în contact cu autorităţile locale pentru a asigura sprijinul necesar cetăţenilor români, în caz de nevoie.

MAE pune la dispoziţia celor interesaţi şi datele de contact ale misiunii diplomatice a României în Grecia.

Fermierii greci intenţionează să blocheze graniţa cu Bulgaria timp de zece zile, începând de luni, a anunţat un oficial local bulgar, după întâlnirea cu omologul său grec din localitatea Serres, relatează site-ul Novinite.com.

Vicepreşedintele municipalităţii din Blagoevgrad, Gheorghi Bahanov, a confirmat că graniţa va fi blocată şi le-a cerut bulgarilor să evite călătoriile cu maşina spre Grecia în următoarele zece zile, pentru a nu congestiona traficul la frontieră.

Fermierii greci au ridicat o baricadă la punctul de trecere a frontierei Ilinden-Eksohi vineri seara, dar începând de luni îşi vor concentra protestul la punctul de frontieră Kulata-Promahon. Nicio maşină sau camion nu vor putea trece prin acest punct de frontieră, singurul punct de trecere, numai pentru maşini, fiind cel de la Goţe Delcev.

Fermierii protestează faţă de neplata subvenţiilor şi cer preţuri mai bune pentru produsele lor.

La 21 ianuarie 2009, fermierii greci care protestau faţă de neacordarea subvenţiei şi scăderea preţurilor au intrat cu tractoarele pe teritoriul Bulgariei, în apropiere de punctul de trecere a frontierei Kulata. Protestele s-au amplificat, iar la 23 ianuarie toate cele trei puncte de trecere a frontierei de la graniţa Bulgariei cu Grecia au fost închise. Blocajul a produs formarea unor coloane de mai mulţi kilometri, atât pentru transporturi comerciale, cât şi pentru turişti. Punctul de trecere a frontierei Kulata-Promahon a fost redeschis după prima săptămână din februarie.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAE avertizează că luni e posibilă blocarea temporară a frontierei greco-bulgare.
 Vizualizări articol: 638 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
MAE avertizează că luni e posibilă blocarea temporară a frontierei greco-bulgare3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei