Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 dec 2009 - Anul XIV, nr. 304 (4290)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu către Miliband:Deşi lucrurile nu au fost totdeauna perfecte, România s-a transformat profund

Marţi, 29 Decembrie 2009 (16:27:11)

Cătălin Predoiu apreciază, într-un răspuns la o scrisoare primită de la David Miliband cu ocazia aniversării Revoluţiei, că, deşi lucrurile nu au fost întotdeauna perfecte, România a traversat în ultimii 20 de ani o serie de transformări profunde care i-au permis să devină o societate deschisă.

O copie a răspunsului semnat de Cătălin Predoiu, care nu este datat, a fost remisă, marţi, agenţiei MEDIAFAX, de către MAE, care a precizat că Predoiu a transmis mesajul în perioada în care era ministru interimar de Externe.

Predoiu precizează în mesajul transmis ministrului britanic de Externe, David Miliband, că, "prin luptă şi sacrificiu, România a devenit puternică".

"Oamenii obişnuiţi din România au putut avea vise, au putut avea aşteptări şi speranţe, şi-au putut pune viaţa în slujba viitorului propriei ţări", scrie Predoiu.

"Deşi lucrurile nu au fost întotdeauna perfecte în România, numeroase transformări structurale profunde au avut loc de la căderea comunismului, ceea ce a permis transformarea ţării într-o societate deschisă", apreciază Predoiu.

El îi scrie ministrului brtitanic de Externe că "România este o democraţie" şi un membru UE şi NATO, fapt care pe de-o parte are un impact major, iar pe de altă parte "este alimentat de schimbarea enormă la nivelul mentalităţii indivizilor, a atitudinilor şi comportamentelor din ultimii 20 de ani".

"Lucrurile nu mai sunt la fel ca în 1989, iar progresele continuă. România este o ţară care s-a remodelat pe sine şi care face acest lucru în continuare", scrie Predoiu.

În acest context, Predoiu subliniază că este o mândrie faptul că Marea Britanie nu este doar un prieten al României, ci şi sprijin în eforturile de modernizare.

"Sprijinul britanic consistent şi substanţial pentru ţara mea a ajutat la modelarea a ceea ce suntem în prezent şi pentru toate acestea suntem recunoscători", mai scrie el.

Ministrul britanic de Externe, David Miliband, aprecia într-o scrisoare transmisă în 22 decembrie lui Cătălin Predoiu, ministru interimar de Externe la acea dată, că înfrângerea unui aparat de securitate atât de puternic acum 20 de ani a presupus un curaj extraordinar, iar sacrificiul nu a fost inutil.

"Douăzeci de ani mai târziu, ţara dumneavoastră a făcut progrese foarte mari. Calitatea de stat membru al Uniunii Europene şi al NATO dovedeşte acest lucru. Poporul român a muncit din greu pentru o viaţă mai liberă şi mai bună şi îşi merită succesul", scria ministrul britanic al Afacerilor Externe.

"Sunt mândru că, în toată această perioadă noi, britanicii, am păstrat legături strânse cu dumneavoastră, românii", declara şeful diplomaţiei de la Londra.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu către Miliband:Deşi lucrurile nu au fost totdeauna perfecte, România s-a transformat profund.
 Vizualizări articol: 663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu către Miliband:Deşi lucrurile nu au fost totdeauna perfecte, România s-a transformat profund0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei