Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 dec 2009 - Anul XIV, nr. 298 (4284)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Radu Berceanu, din nou ministru al Transporturilor

Duminică, 20 Decembrie 2009 (19:11:52)

Radu Berceanu, actualul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii, este din nou nominalizat de PDL pentru acest post, el deţinând pentru o perioadă şi în Guvernul Tăriceanu portofoliul care includea şi domeniul transporturilor, iar între 1998 şi 2000 a fost ministru al Industriei şi Comerţului.

Radu Mircea Berceanu s-a născut la 5 martie 1953, la Râmnicu-Vâlcea, este căsătorit şi are doi copii.

A absolvit Institutul Politehnic din Bucureşti, Facultatea de Construcţii de Aeronave, promoţia 1978. A urmat cursuri de specializare în probleme parlamentare, în Canada, în 1990 şi cursuri de specializare pe probleme de instituţii democratice, în SUA, în 1991.

Între 1978 şi 1980 a fost inginer la Centrul de Încercări în Zbor al Industriei Aeronautice Române, între 1984 şi 1989 a lucrat la Fabrica de avioane Craiova, fiind şi profesor la Liceul aeronautic Craiova între 1980 şi 1989.

Berceanu a fost, în perioada 1989-1990, preşedinte al C.F.S.N. şi C.P.U.N. Dolj. De asemenea, a fost membru în C.P.U.N. central, membru al FSN, membru al PD de la înfiinţare, preşedintele organizaţiei PD Dolj, secretar, vicepreşedinte executiv şi vicepreşedinte al PD.

În ceea ce priveşte activitatea parlamentară, Radu Berceanu a fost, în legislatura 1990-1992, deputat FSN de Dolj, iar în următoarele trei legislaturi a fost deputat PD, tot de Dolj. În 2004 a fost ales senator, însă în aprilie 2008 şi-a anunţat demisia din funcţia de vicepreşedinte al Senatului şi din cea de parlamentar de Dolj, motivând că doreşte să se ocupe de campania electorală, fiind candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj. Berceanu a pierdut, la alegerile locale, funcţia vizată, în faţa candidatului PSD Ioan Prioteasa. Berceanu a fost ales din nou senator la alegerile parlamentare din 2008, într-un colegiu din Dolj.

Radu Berceanu a mai fost ministru în timpul guvernării CDR şi în Guvernul Tăriceanu. Între aprilie 1998 şi decembrie 2000 el a fost ministru al Industriei şi Comerţului, iar în perioada iunie 2006 - aprilie 2007 a fost ministru al Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.

El a fost numit ministru al Transporturilor şi Infrastructurii în Guvernul Boc în decembrie 2008, iar, după ieşirea PSD de la guvernare, a devenit şi ministru interimar al Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale.

Berceanu a fost propus şi în guvernele Croitoru şi Negoiţă. La audierile pentru Guvernul Croitoru, nu a primit avizul comisiilor parlamentare de specialitate.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Radu Berceanu, din nou ministru al Transporturilor.
 Vizualizări articol: 412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Radu Berceanu, din nou ministru al Transporturilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei