Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 dec 2009 - Anul XIV, nr. 288 (4274)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană îi acuză pe Băsescu şi Boc că se comportă "iresponsabil" în ceea ce priveşte bugetul

Marţi, 8 Decembrie 2009 (17:13:22)

Preşedintele PSD Mircea Geoană i-a acuzat, marţi, pe Traian Băsescu şi Emil Boc de comportament "iresponsabil" legat de "refuzul" de a trimite la Parlament bugetul pe 2010, precizând că este amânată, astfel, "periculos" tranşa de la FMI şi că vizita Fondului şi a CE în decembrie nu mai e posibilă.

"Suntem azi la patru săptămâni de când domnul Băsescu refuză cu obstinaţie, împreună cu Guvernul Boc, să trimită Parlamentului bugetul pentru 2010. Asta înseamnă amânarea periculoasă a tranşei de la FMI. Este clar că ceea ce convenisem cu FMI, ca echipa Fondului şi a Comisiei Europene să vină în decembrie la Bucureşti, nu mai este posibil. Vreau să exprim îngrijorarea noastră faţă de modul absolut iresponsabil în care domnul Băsescu şi domnul Boc se comportă cu bugetul. Este vorba despre pensii, salarii, de investiţii, de măsuri fiscale pentru a lupta împotriva crizei şi, de fapt, la acest moment, ţara este neguvernată, este fără buget şi de aceea aşteptăm cu interes evoluţiile din următoarele zile", a spus Geoană.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, marţi, că bugetul de stat pe 2010 ar trebui propus de noul Executiv deoarece acesta este chemat să ia măsurile necesare implementării sale.

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, pe 2 decembrie, Legea prin care Guvernul demis este abilitat să înainteze Parlamentului bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale, precum şi legea responsabilităţii fiscale.

Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, Decretul privind promulgarea Legii pentru completarea articolului 26 din Legea 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor.

În 11 noiembrie, plenul Senatului, în calitate de Cameră decizională, a adoptat proiectul de modificare a Legii de organizare a Guvernului, prin care Cabinetul demis este abilitat să înainteze Parlamentului bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale, dar şi legea responsabilităţii fiscale.

Actul normativ modifică articolul 26 al Legii 90/2001 privind organizarea Guvernului şi stipulează că, în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, Guvernul poate iniţia proiecte de lege pentru ratificarea unor tratate internaţionale şi proiectele bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană îi acuză pe Băsescu şi Boc că se comportă "iresponsabil" în ceea ce priveşte bugetul.
 Vizualizări articol: 545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană îi acuză pe Băsescu şi Boc că se comportă "iresponsabil" în ceea ce priveşte bugetul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei