Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 oct 2009 - Anul XIV, nr. 256 (4242)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Băsescu vrea să conducă cu ai lui, o vrea pe Udrea premier şi nu îi pasă de popor

Duminică, 1 Noiembrie 2009 (13:38:06)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, duminică, la Galaţi, că dizolvarea Parlanmentului, menţionată, sâmbătă, de şeful statului, este "cea mai proastă variantă", afirmând că Traian Băsescu doreşte prelungirea crizei, "o vrea pe Elena Udrea prim-ministru şi nu îi pasă de popor".

Candidatul PSD la preşedinţie a spus, la un miting electoral în Galaţi, referindu-se la declaraţia făcută de şeful statului la Iaşi, sâmbătă, despre dizolvarea Parlamentului, că "este fără îndoială cea mai proastă variantă pe care o putem găsi".

Geoană a menţionat că această idee este susţinută de şeful statului în ciuda faptului că Traian Băsescu şi PDL au provocat criza politică găsindu-l pe Dan Nica "ţap ispăşitor".

Liderul PSD a spus că, practic, Traian Băsescu propune, prin referirea la dizolvarea Parlamentului, încă cel puţin trei luni de criză politică şi alegeri anticipate în primăvara anului 2010. Geoană a afirmat că Băsescu îşi continuă "de o manieră cinică planul".

"Vrea să conducă cu ai lui, o vrea pe Elena Udrea prim-ministru şi nu îi pasă de popor", a spus Geoană, la care cei prezenţi au început să huiduie şi să scandeze lozinci anti-Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că nu doreşte alegeri anticipate, dar a menţionat că nu poate să nu se gândească la faptul că dizolvarea Parlamentului este o metodă democratică de a ieşi dintr-o criză politică.

Preşedintele a spus că nu doreşte alegeri anticipate, pentru că acestea ar pica într-un moment foarte prost. "Nu-mi doresc alegeri anticipate, pentru că pică într-un moment foarte prost", a spus şeful statului.

El a adăugat însă că, pe de altă parte, că nu poate să nu se gândească la faptul că dizolvarea Parlamentului este o metodă democratică de a ieşi dintr-o criză politică. "Însă nici nu pot gândi că acest instrument de deblocare a crizelor politice pe care îl reprezintă alegerile anticipate nu pot să-l folosesc", a spus Băsescu.

Preşedintele a menţionat că dizolvarea Parlamentului este o metodă de depăşire a unei crize politice.

Parlamentul se va exprima, miercuri, prin vot, în plen, în legătură cu învestirea sau nu a Cabinetului Croitoru.

Potrivit Constituţiei, după consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, preşedintele poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură. De asemenea, în cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singură dată. Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Băsescu vrea să conducă cu ai lui, o vrea pe Udrea premier şi nu îi pasă de popor.
 Vizualizări articol: 457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Băsescu vrea să conducă cu ai lui, o vrea pe Udrea premier şi nu îi pasă de popor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei