Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 oct 2009 - Anul XIV, nr. 252 (4238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

APIA a plătit fermierilor 4,9 miliarde de lei în intervalul ianuarie-octombrie

Marţi, 27 Octombrie 2009 (15:59:43)

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a plătit, în intervalul ianuarie-octombrie, aproximativ 4,9 miliarde lei, reprezentând fonduri europene şi de la bugetul de stat, destinate sprijinului pentru agricultori, a anunţat marţi instituţia.

Astfel, în intervalul menţionat, pentru măsurile sau schemele de sprijin pe suprafaţă, APIA a plătit 4,13 miliarde de lei (circa 1,1 miliarde euro).

Din această sumă, APIA a alocat 3,87 miliarde de lei pentru 1,078 milioane de fermieri care au depus cereri în cadrul campaniei SAPS 2008.

De asemenea, instituţia a plătit, în intervalul ianuarie-octombrie 2009, suma de 160,29 milioane lei reprezentând sprijinul financiar pentru zone defavorizate pentru campania SAPS 2007, precum şi sumele aferente cererilor soluţionate în urma petiţiilor.

Tot în cadrul măsurilor sau schemelor de plăţi pe suprafaţă, la 16 octombrie APIA a început plata unui avans de 70% pentru fermierii care au depus cereri în cadrul schemei de sprijn pe suprafaţă.

Până în prezent, APIA a efectuat plăţi de 96,52 milioane lei pentru un număr de 100.036 fermieri care au depus cereri în cadrul campaniei SAPS 2009.

De asemenea, pentru anul de piaţă 2008-2009, instituţia a plătit circa 70 milioane de euro, fonduri europene, şi 4,2 milioane de lei, cofinanţare de la bugetul naţional, pentru măsurile de piaţă.

Astfel, în cadrul Programului Naţional Viticol , APIA a efectuat plăţi din fonduri europene de 42,1 milioane euro, iar pentru Programul Naţional Apicol a plătit un million de euro, la care s-a adăugat contribuţia naţională de 3,5 milioane de lei.

De asemenea, pentru furnizarea laptelui în instituţiile şcolare, APIA a plătit 2,5 milioane de euro, iar pentru furnizarea produselor alimentare către persoanele defavorizate alocaţia financiară este de 28 milioane de euro.

Totodată, APIA a plătit aproximativ 627 milioane de lei din fonduri de la bugetul naţional, reprezentând ajutoare de stat destinate sectorului vegetal, zootehnic şi neutralizării deşeurilor de origine animală.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului APIA a plătit fermierilor 4,9 miliarde de lei în intervalul ianuarie-octombrie.
 Vizualizări articol: 681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
APIA a plătit fermierilor 4,9 miliarde de lei în intervalul ianuarie-octombrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei