Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 oct 2009 - Anul XIV, nr. 236 (4222)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pogea: Majorarea TVA, luată în calcul doar dacă pe parcurs economia nu se îndreaptă

Joi, 8 Octombrie 2009 (17:16:30)

Ministrul interimar al Muncii, Gheorghe Pogea, a declarat joi, după întâlnirea cu sindicatele şi patronatele, că bugetul pe 2010 nu are în vedere majorarea TVA, o astfel de măsură putând fi aplicată doar pe parcurs, dacă economia nu se îndreaptă.

Gheorghe Pogea a spus că speră să poată opri aplicarea unei astfel de măsuri, dar dacă economia nu-şi va reveni, vor fi nevoiţi să ia măsuri de ajustare.

"Doar în acest context am spus că nu excludem şi această variantă", a precizat ministrul.

Premierul Emil Boc a declarat, joi, după ce a participat la discuţiile de la Ministerul Muncii cu sindicatele şi patronatele, că pentru elaborarea proiectului de buget pe 2010 nu se are deocamdată în vedere nici majorarea TVA, nici a altor taxe.

Preşedintele Traian Băsescu a admis, luni, într-o discuţie cu uşile închise cu investitorii străini, că TVA ar putea fi majorată din 2010, el declarând, potrivit unor surse participante la întâlnire, citate de "Ziarul Financiar", că preferă creşterea TVA majorării cotei unice de impozitare.

"Indiferent de presiunile Fondului Monetar Internaţional, cota unică rămâne de neatins", a afirmat preşedintele, potrivit unui participant la discuţii.

Şeful statului ar fi spus că este vorba de o majorare de câteva procente.

Ulterior, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a afirmat că Guvernul are în vedere pentru 2010 o reformă a veniturilor, pentru a majora nivelul contribuţiilor vărsate la buget, în care pot fi păstrate cota unică, impozitul pe profit şi impozitul pe venit, o decizie în privinţa TVA urmând însă să fie luată în funcţie de sustenabilitatea deficitului bugetar.

El a spus că dacă lucrurile vor evolua într-o anumită direcţie, care să necesite majorarea unor taxe, nu exclude posibilitatea creşterii taxelor principale.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pogea: Majorarea TVA, luată în calcul doar dacă pe parcurs economia nu se îndreaptă.
 Vizualizări articol: 388 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pogea: Majorarea TVA, luată în calcul doar dacă pe parcurs economia nu se îndreaptă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei