Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 oct 2009 - Anul XIV, nr. 236 (4222)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Isărescu:Principalul obiectiv strategic al noului CA al BNR va fi adoptarea euro în 2014-2015

Joi, 8 Octombrie 2009 (15:27:05)

Principalul obiectiv strategic al noului Consiliu de Administraţie al BNR va fi adoptarea euro la orizontul anilor 2014 - 2015, a declarat, joi, guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu, care consideră că aceasta este un scop ambiţios, dar realizabil.

"Cred că principalul obiectiv strategic al noului CA va fi adoptarea euro la orizontul anilor 2014-1015. Este ca un făcut ca acest obiectiv, stabilit în 2007, să se suprapună peste un nou mandat. Consider că, în ciuda dificultăţilor prezentului, acest obiectiv este ambiţios, dar realizabil", a afirmat Isărescu, într-un discurs în faţa Parlamentului.

El a mai arătat că obiectivul de adoptare a euro poate să fi "catalizatoul care să dea acea coerenţă politicilor macroeconomice".

Cele două Camere ale Parlamentului au votat, joi, lista celor nouă membri ai Consiliu de Administraţie al Băncii Naţionale a României, aşa cum a fost propusă de Comisiile de buget-finanţe după audierile celor nominalizaţi de partidele parlamentare.

"Prin votul Dumneavoastră ne-aţi încredinţat conducerea BNR pentru următorii cinci ani. Vom promova politici prin care vom asigura stabilitatea preţurilor şi stabilitatea financiară în România. Cu o bună colaborare a Guvernului, vom face ceea ce trebuie pentru a ne îndeplini obiectivul de a adopta euro în 2014 -2015. Vă mulţumim mult pentru încrederea pe care ne-aţi acordat-o", a încheiat Isărescu.

În plus, preşedintele de sedinţă, Ioan Oltean, a ţinut să felicite noii membrii ai CA al BNR, urându-le să "consolideze" leul.

"În numele conducerii celor două Camere, şi în numele tuturor deputaţilor şi senatorilor, vreau să-i felicit pe toţi cei nouă membrii ai CA al BNR. Să le urăm din suflet, în primul rând să fie sănătoşi, să aibă succes în activitate şi să păstreze banul nostru, leul nostru, cât mai tare şi să-l consolideze cât mai mult. Şi evident, cât mai mulţi bani pentru popor! Felicitări!", a spus Oltean.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu, împreună cu candidaţii pentru Consiliul de Adminsitraţie al BNR, s-au prezentat joi în faţa Parlamentului pentru dezbaterea privind numirea noului Consiliu de Administraţie.

Mugur Isărescu a fost votat în unanimitate, marţi, de către Comisiile parlamentare de buget-finanţe, pentru un nou mandat de guvernator al BNR, iar Florin Georgescu a primit aviz ca prim-viceguvernator, din partea tuturor membrilor comisiilor, cu o singură excepţie, o abţinere. Noul CA al BNR ar urma să-i aibă ca viceguvernatori pe Cristian Popa şi Bogdan Olteanu şi ca membri pe Nicolae Dănilă, Napoleon Pop, Agnes Nagy, Dinu Marin şi Virgil Stoenescu, au decis comisiile parlamentare de buget-finanţe.

Bogdan Olteanu a fost avizat, marţi, de Comisiile parlamentare de buget-finanţe, pentru funcţia de viceguvernator al BNR, în timp ce Lucian Croitoru, Daniel Dăianu şi Silviu Cerna nu au primit aviz din partea comisiilor.

Isărescu a preluat conducerea BNR în septembrie 1990, ocupând până în prezent poziţia de guvernator al băncii centrale, cu excepţia perioadei decembrie 1999 - noiembrie 2000, când s-a autosuspendat din funcţie, întrucât a fost premier al României.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Isărescu:Principalul obiectiv strategic al noului CA al BNR va fi adoptarea euro în 2014-2015.
 Vizualizări articol: 377 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Isărescu:Principalul obiectiv strategic al noului CA al BNR va fi adoptarea euro în 2014-20150.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei