Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 oct 2009 - Anul XIV, nr. 236 (4222)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc:Prin recalcularea pensiilor speciale ar rezulta economii între 500 şi 800 milioane de euro anual

Joi, 8 Octombrie 2009 (14:16:05)

Premierul Emil Boc a declarat, joi, că prin recalcularea pensiilor speciale ar rezulta economii între 500 şi 800 de milioane de euro anual, afirmând că românii trebuie să ştie că cei din PSD şi PNL care se opun aplicării legii pensiilor privează bugetul de aceşti bani.

"Românii trebuie să ştie că cei din PSD şi PNL care se opun aplicării acestei legi privează bugetul de aceşti bani care ar rezulta din recalculare. Fiecare român trebuie să ştie acest lucru, pentru a cere socoteală pentru blocarea (legii pensiilor, n.r.) pe care au pus-o la cale cei pe care i-au ales în Parlament", a spus Boc după discuţiile cu sindicatele şi patronatele, de la Ministerul Muncii.

Primul ministru a reafirmat că pentru elaborarea proiectului de buget pe 2010 nu se are deocamdată în vedere nici majorarea TVA, nici a altor taxe.

Întrebat dacă vor fi majorate contribuţiile sociale, premierul a spus că nu s-a discutat deocamdată despre acest lucru.

Emil Boc a mai spus că în luna octombrie Executivul încearcă să finalizeze proiectul de buget pentru 2010, astfel încât în acest interval ar trebui stabilit nivelul salariului minim pentru anul 2010, pentru că în funcţie de el se construieşte şi bugetul.

Premierul Emil Boc a participat aproape o oră la discuţiile de la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) cu liderii confederaţiilor sindicale şi patronale pe tema majorării salariului minim pe economie şi a Pactului Naţional pentru Ocupare.

Întâlnirea de la MMFPS continuă, ministrul interimar al Muncii, Gheorghe Pogea, şi secretarul de stat Valentin Mocanu discutând cu partenerii sociali despre salariul minim garantat în plată pentru 2010, urmând să fie făcută o analiză a evoluţiei acestui indicator până în 2014.

Conducerile celor două Camere au amânat până miercurea viitoare luarea unei decizii în legătură cu asumarea răspunderii de către Guvern pe Legea privind pensiile, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

Amânarea unei decizii privind angajarea răspunderii Guvernului pentru legea pensiilor consfinţeşte înfiinţarea Coaliţiei PSD-PNL pentru păstrarea pensiilor nesimţite ale parlamentarilor, a declarat, miercuri, liderul PDL, premierul Emil Boc, care a acuzat cele două partide de laşitate.

El i-a rugat pe toţi parlamentarii să meargă în circumscripţiile electorale şi în colegiul unde au fost aleşi, pentru a le explica votanţilor că s-au pronunţat pentru păstrarea pensiilor parlamentarilor, de 4.000-6.000 lei lunar.

Ministrul interimar al Muncii, Gheorghe Pogea, a declarat, marţi, după întâlnirea cu patronatele, că legea unică a pensiilor ar avea efect pozitiv privind reducerea cheltuielilor cu 3,7 miliarde de lei în 2010 şi peste 23 de miliarde de lei în 2020.

Gheorghe Pogea a precizat că aceste reduceri de cheltuieli ar fi rezultatul tuturor efectelor pe care le produce legea unică de pensionare, respectiv recalcularea pensiilor speciale, modul de acordare a pensiei de invaliditate sau a pensiei anticipate.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc:Prin recalcularea pensiilor speciale ar rezulta economii între 500 şi 800 milioane de euro anual.
 Vizualizări articol: 565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc:Prin recalcularea pensiilor speciale ar rezulta economii între 500 şi 800 milioane de euro anual0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei