Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 oct 2009 - Anul XIV, nr. 234 (4220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Moţiunea de cenzură conţine atacuri la adresa lui Băsescu şi a componentei PDL a guvernării

Marţi, 6 Octombrie 2009 (17:56:40)

PNL şi UDMR au depus, marţi, la Parlament, moţiunea de cenzură intitulată "11 împotriva României", semnată inclusiv de şapte parlamentari PSD, documentul conţinând atacuri dure la adresa şefului statului şi a Cabinetului Boc II, nu şi la componenta social-democrată a guvernării.

Moţiunea de cenzură aduce în discuţie "nereprezentativitatea flagrantă" şi ilegalitatea în care se află Guvernul Boc 2, aflat "la masa puterii" prin încălcarea Constituţiei.

"Aţi rămas doar 10 şi cu Emil, 11 ! Dacă am vorbi în termeni sportivi, am putea spune că sunteţi cât o echipă de fotbal. Dar jocul dumneavoastră se poartă împotriva României. Antrenorul de la Cotroceni vă conduce în ofensiva împotriva a 22 de milioane de cetăţeni. Parafrazând un brand deja patentat putem spune că sunteţi «11 împotriva României »!", se arată în moţiunea de cenzură.

"Şi tocmai de aceea, vă spunem astăzi că jocul nu se va termina cu o victorie: nu doar că veţi pierde, veţi ieşi huiduiţi de pe teren. V-aţi compromis total: ca oameni politici, ca profesionişti, ca moralitate. E momentul fluierului final! E timpul, doamnelor şi domnilor parlamentari, să daţi un vot împotriva camarilei restrânse a domnului Băsescu. E timpul să găsim pentru dânşii nu un autobuz, ci un microbuz – căci încap acolo – cu Traian Băsescu la volan şi să îi trimitem într-un concediu prelungit. Să nu ne facem griji: şi-au asigurat singuri banii de benzină", se arată în document.

În cadrul moţiunii este criticat "Guvernul Băsescu-Boc", despre care se afirmă că a încălcat cu bună-ştiinţă Constituţia, abuzând de procedura angajării răspunderii şi încercând astfel să legifereze în domenii importante.

"Actualul guvern al domnului Băsescu, adevăratul vis împlinit al acestuia, se dovedeşte a fi un monstru cu picioare de lut. Preşedintele Băsescu girează un guvern care nu va face nimic pentru oamenii acestei ţări, căci are un singur scop, acela de a asigura soluţia politică şi de fraudă pentru candidatura domniei sale" se mai arată în textul moţiunii de cenzură.

Semnatarii moţiunii îl acuză pe premierul Boc de incompetenţă şi de disoluţia autorităţii statului.

"Aţi blocat instituţii, aţi încălcat legile ţării, v-aţi bătut joc de proceduri. Aveţi o singură viziune: asigurarea cu orice preţ a supremaţiei lui Traian Băsescu. V-aţi transformat în argatul celui care împinge spre haos România, pe care o consideraţi moşia Preşedintelui. Cetăţenii români nu sunt iobagii dumneavoastră ! Nu ne regăsim în mentalitatea de slugă pe care o afişaţi în faţa domnului Băsescu", i se adresează semnatarii moţiunii de cenzură premierului Emil Boc.

"Vă prevenim, domnule Boc, şi o facem fără compasiune, că Traian Băsescu se foloseşte acum de dumneavoastră şi se va debarasa în curând, ca de un lucru inutil", se mai arată în moţiune.

Totodată, în moţiune se arată că Emil Boc şi Traian Băsescu au făcut o evaluare doar a miniştrilor PSD pe care i-au forţat să plece de la guvernare.

Textul moţiunii de cenzură conţine acuze directe şi la adresa preşedintelui Traian Băsescu.

"Preşedintele jucător a transformat România întreagă în parcul său de distracţii, răsucind şi contorsionând într-un montagne-russe ameţitor legea fundamentală şi aruncând în tunelul groazei pe milioanele de cetăţeni din această ţară", se precizează în textul moţiunii, utilizându-se o exprimare metaforică.

"Are nevoie preşedintele Băsescu de referendum pentru scoaterea din Constituţie a Parlamentului bicameral, hop-ţop-boc, o ordonanţă de urgenţă care ne obligă pe toţi să ne pronunţăm în termenul stabilit de domnia sa, prin încălcarea Constituţiei!", se arată în moţiune.

"Are nevoie Traian Băsescu de secţii de votare comasate pentru referendum şi alegerile prezidenţiale pentru a maximiza şi a specula voturile cetăţenilor, hop-ţop-boc, o nouă ordonanţă de urgenţă prin care românii sunt îndemnaţi să voteze în favoarea preşedintelui în funcţie, din nou cu încălcarea Constituţiei şi a drepturilor electorale!", continuă semnatarii moţiunii.

"Are nevoie preşedintele Băsescu de un guvern docil, care să-i organizeze alegerile, chiar prin fraudarea lor, pentru a-i oferi un nou mandat, hop-ţop-boc, o remaniere neconstituţională care s-a soldat cu aruncarea «cotei de guvernare PSD» din Palatul Victoria!", se maia arată în moţiune.

"Are nevoie preşedintele Băsescu de toţi prefecţii pentru a-şi asigura liniştea şi ordinea în secţiile de votare, hop-ţop-boc, Guvernul a declanşat în ultimele zile un adevărat jihad împotriva prefecţilor PSD şi a directorilor de deconcentrate!", se mai spune în moţiune.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moţiunea de cenzură conţine atacuri la adresa lui Băsescu şi a componentei PDL a guvernării.
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moţiunea de cenzură conţine atacuri la adresa lui Băsescu şi a componentei PDL a guvernării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei