Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 oct 2009 - Anul XIV, nr. 234 (4220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul interimar al Educaţiei a modificat calendarul examenului de bacalaureat

Marţi, 6 Octombrie 2009 (17:57:55)

Ministrul interimar al Educaţiei, premierul Emil Boc, a anunţat, marţi, că a fixat un calendar pentru bacalaureat "puţin mai relaxat", probele de evaluare a competenţelor la Limba română având loc în perioada 15-17 februarie 2010.

"Am emis un ordin în calitate de ministru al Educaţiei Cercetării şi Inovării privind organizarea bacalaureatului. Am ales o formulă puţin mai aerisită, întrucât sunt probe noi de competenţă lingvistică, digitală şi într-o limbă străină", a spus Emil Boc.

El a precizat că va respecta viziunea vechiului ministru al Educaţiei chiar dacă există unele probleme, întrucât nu au existat programe de evaluare centrate pe competenţă.

Astfel, potrivit ordinului ministrului interimar al Educaţiei, înscrierile la examenul de bacalaureat vor avea loc în perioada 14-18 decembrie 2009.

Eevaluarea competenţelor de comunicare la limba română va avea loc în perioada 15-17 februarie 2010. Evaluarea competenţei de comunicare în limba maternă va fi în perioada 17-19 februarie 2010, iar evaluarea competenţelor digitale în 19-29 aprilie 2010. Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă va avea loc în perioada 31 mai - 4 iunie.

Modelele de subiecte şi grilele de evaluare vor fi afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei Cercetării şi Inovării (MECI) până în 30 octombrie.

Prima probă scrisă la examenul de bacalaureat va fi la limba română, în 28 iunie 2010, urmată de limba maternă - în 29 iunie 2010, proba obligatorie a profilului - în 30 iunie 2010 şi proba la alegere - 2 iulie 2010.

În 4 iulie vor fi afişate rezultatele, în 6-7 iulie vor fi evaluate contestaţiile, iar în 8 iulie vor fi comunicate rezultatele finale.

Întrebat dacă vor fi schimbate subiectele pentru probele scrise, Boc a răspuns: "Eu nu fac subiecte, dar cei care le fac trebuie să mute accentul pe competenţe".

Premierul Emil Boc a spus că va cere profesorului care elaborează subiectele "raţiune şi raţionalitate", ţinând cont de faptul că programa după care au studiat elevii până în clasa a XII-a nu era centrată pe competenţe iar evaluarea vizează exact acest aspect.

Ministrul interimar al Educaţiei a spus, de asemenea, că în MECI există tendinţa ca proba de competenţă digitală să dureze foarte mult.

"Am fost surprins să constat că există tendinţa în MECI să dea proba de competenţă digitală trei ore. Este foarte mult. Voi urmări ca acest lucru să nu se respecte. Competenţele pot fi evaluate şi într-un interval mai scurt de timp", a precizat Boc.

Totodată, el a menţionat că va exista şi câte o probă de simulare pentru familiarizarea elevilor cu noul sistem de evaluare al competenţelor.

Fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu anunţa, în 23 septembrie, că a semnat ordinul privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat pentru anul şcolar 2009-2010. Potrivit acelui calendar, competenţele de comunicare în limba română şi maternă şi cele digitale erau programate pentru luna ianuarie, iar competenţa lingvistică într-o limbă modernă era anunţată pentru luna aprilie.

La probele scrise nu diferă calendarul lui Boc faţă de cel al lui Andronescu decât la ultima probă, cea la alegere, între ele fiind diferenţă doar de o zi.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul interimar al Educaţiei a modificat calendarul examenului de bacalaureat.
 Vizualizări articol: 680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul interimar al Educaţiei a modificat calendarul examenului de bacalaureat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Draga Boc trimis de
( 8 oct 2009, 20:46:57
Nici nu stiu cum sa ma exprim...Sunteti toti o mare rusine pentru romani(parlamentarii).Asta in primul rand.In al doilea rand,pe langa faptul ca habar nu aveti cu ce se mananca invatamantul,il mai si modificati.Era foarte bine cum a zis doamna Andronescu.Dar stimabilul Boc se crede tare.Ce treaba are el cu invatamantul?Daca vrea sa se razbune pe un partid,sa nu mai modifice legile peste noapte "cum i se scoala" lui.Asta apropo de competente digitale si lingvistice.Cu enorm de multa placere!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei